İlçede siyasileri karşı karşıya getiren seçimlerin sonucuna göre, Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ve Millet İttifakı üyesi CHP’li Nejat Özden’in Kemalpaşa Belediyesini KOSBİ’de temsil edeceği duyurulmuştu. Ancak meclis aritmetiğine göre Cumhur İttifakından bir üyenin, Millet İttifakı üyelerine oy verdiği ortaya çıkınca, ilçede siyasi tansiyon yükseldi. Üç kez sayılan oylar sonucu değiştirmedi ancak itirazları da durdurmadı. Yapılan seçimlere Cumhur İttifakı kanadı kaymakamlık aracılığıyla itiraz edeceğini duyururken, CHP’nin Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli’nin apar topar yaptığı açıklama, kafaları iyice karıştırdı. Seçimlerde kullanılan oylardan bir tanesine Rıdvan Karakayalı Metin Yaşar isimlerinin yazıldığı, Karakayalı isminin görülmesiyle oyun Millet İttifakına yazıldığı ancak ertesi gün fark edildiği açıklanırken, siyasi tansiyonun artmasıyla inada bindirilecek bir seçimde Millet İttifakının KOSBİ’ye temsilci gönderme ihtimalinin kalmayacağı da Kemalpaşa kulislerinde konuşuluyor. Kemalpaşa Belediye meclisinin bir Millet ve bir Cumhur İttifakı mensubunu göndermeyi kararlaştırdığı seçimin sonucunda açıklamalarıyla tansiyonu yükselten Kemalpaşa CHP İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli’nin açıklaması esnasında Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın bulunmaması da, Başkan Karakayalı’nın Balyeli’nin açıklamalarından rahatsız olduğu yönünde yorumlanıyor.

BALYELİ’DEN GECE AÇIKLAMASI

CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli akşam saatlerinde ilçe binasında, meclis toplantısında yapılan KOSBİ seçimi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Balyeli, "KOSBİ müteşebbis Heyetini belirlemek için belediye meclisinde yapılan seçimde Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ve Meclis üyemiz Nejat Özden’in temsil etmesi gerekir” diyerek Belediye Meclisinde alınan kararın yasal olduğunu hatırlattı. Balyeli, “Yargı mercileri dışında hiç kimsenin meclis iradesiyle alınan kararı değiştirme veya yok sayma yetkisi yoktur. Belediye meclis çoğunluğu ya da iktidar gücü kullanılarak Kemalpaşa Belediyesi çalışanları üzerinde baskı kurulmasını da kabul etmiyoruz. Mecliste görevli yazı işleri personeline baskı yapılarak meclis iradesinin değiştirilmeye çalışılması, en çok bunu yapmaya çalışan kişilerin saygınlığına zarar verir. Meclis üyeleri oylarını kullanmış, kullanılan oylar yine meclis üyesi üç grup başkan vekili gözetiminde, üç memur arkadaş tarafından sayılmış ve meclis tutanaklarına işlenmiştir. Meclis kararını kabul etmeme yönündeki her girişim ve çaba aklımıza, bu girişimi yapanların, Kemalpaşa halkının menfaatlerini değil, şahsi çıkar ve ikballerinin peşinde koştukları yönünde kuşkular uyandırmaktadır” ifadelerini kullandı.

Foto: CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli

CANİP HAN “SEÇİMİN YENİLENMESİ İÇİN BAŞVURACAĞIZ”

Milliyetçi Hareket Partili Kemelpaşa Belediye Meclis Üyesi Canip Han, seçimlere kendilerine göre şaibe düştüğünü iddia ederek, seçimin yenilenmesi için kaymakamlığa başvuracaklarını söyledi. Han, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Balyeli’nin basın toplantısına da cevap vererek şunları kaydetti: “Söylediklerinin hepsi demeyeyim ama büyük bölümü yalan. Yalanı vatandaşa rahat söylüyorlar. Son durum şöyle seçimler oldu, orda bir yanlış sayımdan dolayı oyların tekrar sayılmasını talep ettik. Daha sonra oylar sayıldı ve oyların farklı olduğu ortaya çıktı. Teferruata girmiyorum. Tabii buna akıl veren hocaları, ilk hatalı yapılan uygulamadan devam etmeye başladılar, öyle de devam ediyorlar. Biz bu yanlışı kabul etmeyeceğimiz ve yeniden itiraz edeceğimizi beyan etmiştik. Yine de kabul etmediler, bugün itibariyle, seçimin yenilenmesi için Kaymakamlığa dilekçe veriyoruz, daha sonra bunu takip edeceğiz. Valiliğe seçimin yenilenmesi noktasında başvurarak, Kemalpaşa’nın bu şaibeli seçimden kurtarılmasının ve seçimin yenilenmesinin daha uygun olacağı kanaatine vardık artık. Seçim yenilensin herkes de şahit olsun.”

Foto: Kemalpaşa Belediye Meclis Üyesi Canip Han (MHP)

“3 BİN OY DEĞİL, 31 OY”

İyi Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Nizamettin Yılmaz ise seçim tasnifinin gereğinden fazla abartılarak çarpıtılmak istendiğini söyledi. Yılmaz, “Burada bahsettiğimiz, üç bin, üç milyon oy değil, topu topu 31 tane oy. Bu oylar da üç grup başkan vekilinin huzurunda, üç memur arkadaşımız tarafından defalarca sayıldı. Bu sayım sonucunda Belediye Başkanımız Rıdvan Karakayalı ve Nejat Özden temsilci olarak ilan edildi. Bu durum tutanak altına alınarak Meclise de bu şekilde ilan edildi. Bu saatten sonra bu işin altında başka bir şeyler aramanın mantığı yok. Meclis kararı bir kanun gibidir, bir karardır. Artık bunun itirazı yasalar dahilinde yapılabilir. Yani bu oylama da el kadar bir kağıda yazılmış dört tane isim. Belediye çalışanı hanımefendiler de orda, partilerin grup başkanvekilleri de orda, Meclis üyesi arkadaşlarımız orda, kameralar orda. Bu sayımda bir hata olması, bir oyun gözden kaçma şansı, sıfır. Mümkün değil. Cumhur İttifakının meclis üyelerinden birisi Rıdvan (Karakayalı) beye ve Metin Beye (Yaşar) (AK Parti) oy vermiş. Yedeklere diğerlerini yazmış deniliyor ama böyle bir hata olsaydı, yeniden söylüyorum üç tane grup başkan vekili ve belediye çalışanlarının zaten o anda müdahale etmeleri gerekirdi. Oy sayısı binler milyonlar değil. Topu topu 31 oy. Bir oyun aradan kaçması mümkün değil. Ben bu iddiaları çok mantıklı bulmuyorum. Seçim orda başladı ve bitti. Meclis kararı ve tutanak altına alındı. KOSBİ üyeleri Rıdvan (Karakayalı) ve Nejat (Özden) beylerdir” dedi.

Foto: İyi Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Nizamettin Yılmaz

Editör: TE Bilişim