Türk askerinin Suriye ve Irak’ta iki, Lübnan’da ise bir yıl daha görev yapmasına izin verecek cumhurbaşkanlığı tezkeresi, 20 Ekim’de Meclis Başkanlığı’na gönderilmişti. Tezkerenin bugün Meclis Genel Kurulu’nda oylanması bekleniyor.

 

CHP’nin tezkereye karşı tavrı merak edilirken, bugün Meclis’teki grup toplantısında konuşan CHP lideri, tezkerenin içeriğini eleştirdi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından satır başları şöyle:

* Her şeyi Erdoğan “Ben bilirim” diyor, aksini söyleyeni düşman ilan ediyor. Tezkere geldi, isterdik ki gruplara bilgi verilsin. Olmadı. Tezkerenin bir başka önemli özelliği daha var. Şimdi torba tezkere dönemi başladı. Her şeyi koymuşlar bir tezkerenin içine, “Gelin buna ‘Evet’ deyin” diyorlar. Biz senin her dediğinin altına mühür mü basacağız? Bir bilgi ver, bize bir anlat.

‘Suriye’de şehit olmalarını istemiyoruz’

* Tezkereler gelirdi, altı ay-bir yıldı. Şimdi iki yıl. Niçin? Herkesi papağan gibi görme alışkanlığı var. Onu başkaları yapabilir ama biz CHP’yiz. Senin her dediğine “Evet” deseydik niye ayrı bir parti kuruyoruz? MHP senin her dediğine “Evet” diyebilir ama biz milli kurtuluş savaşı döneminden gelen bir partiyiz.

* Biz, “İki yıl içinde Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine göndereceğiz barış içinde” diyoruz. Beyefendinin bakış açısı, “Bir de şimdi İdlib’ten bir ordu gelsin…” Suriye’yle savaş değil, Suriye’yle barışacağız.

* Bizim olaya bakış açımızı milletin taktirine sunuyoruz. Daha fazla sığınmacı istemiyoruz. Bunu öngören bütün düzenlemelere karşıyız. Hiçbir askerimizin ve polisimizin Suriye’de şehit olmasını istemiyoruz. Suriye’de askerimiz ve polisimiz gitti, ne mücadelesi? Barış varken neden kavga? 33 askerimizi Ruslar şehit etti. Soruyorum sen ne yaptın? Koşa koşa gittin Putin’in ayağına. Bu benim onuruma dokunuyor.

‘TÜGVA’cılar gitsin’

* Bizim askerlerimiz şehit olsun… Bunu istiyor beyefendi. Neden garibanın evladı çocuğu orada şehit olsun? Komando marşı söyleyen TÜGVA’cılar var. Gönder kardeşim onları Suriye’ye. Başkomutanı da Bilal Erdoğan olsun. Hiçbir askerimizin burnu kanamasın. Niye yapıyorsunuz siz bunu? Bunların terk ettiği vatan toprağına bayrağımızı yeniden dikeceğiz.

Editör: TE Bilişim