CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yerel Medya Çalıştayı'nda açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Basın İlan Kurumu'u eleştiren Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Basın İlan Kurumu parayı gerçek tirajlar üzerinden versin. Sahte tirajlar üzerinden devlet soyuluyor. 

Gazetecilik mesleğinin önemine en çok gazeteciler değer verirler. Dolayısıyla gazeteci dediğimiz kişilerin gazeteci olup olmadığına devlet değil, bu işi yapan kurumların karar vermesi lazım. Bunun da bağımsız bir kurul tarafından karar verilmesi gerekiyor. 

Basın İlan Kurumu'nun yeniden yapılanması lazım.

"Kamuda görev yapan kişi bir ailenin ya da bir partinin militanı olamaz"

Dün sosyal medyadan bürokratlara seslendiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

27,5 yıl kamuda görev yapan ve bugün de siyasette bulunan kişi olarak kamu görevlilerine hitap ediyorum. Gazetecilik etik değerleri yüksek olan bir meslekse, kamu görevlileri için de aynı şey geçerlidir. Kamuda görev yapan kişi bir ailenin ya da bir partinin militanı olamaz. Gidip oy verebilir ama görevini yasalar çerçevesinde yapması gerekir. 

Kamu görevlisi bir ailenin veya sarayın memuru değil onlar Türkiye Cumhuriyeti'nin şerefli memuru olmak zorundadır. Bu çağrıyı yaptım. Fakir ailelerin çocuklarının en büyük hayali devlet memuru olmaktır. Siz bu beklentiyi onların ellerinden alıp bir vakıf aracılığıyla belli kişilere verirseniz bunun savunulacak yönü var mıdır? Bunun ahlaki yönü var mıdır? Bunun adalet yönü var mıdır? Yine söylüyorum, kanunsuz ne yaptırıyorlarsa pazartesi itibariyle durun.

"Kanuna uyan, görevini yapan herkesin benim başımın üstünde yeri var"

Kılıçdaroğlu aynı dakikalarda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi açıklaması için "suç" ifadesini kullandığını belirten CHP lideri, "Yolsuzlukla mücadele edeceğim. Bunu en başta bilmesi gereken de Sayın Erdoğan'dır. Bir kez daha söylüyorum kanun dışı talimatları kim yerine getirirse, fakirin fukaranın cebine kim elini atarsa, onun karşısında olacağım, yanında Erdoğan dahi olsa! Kanuna uyan, görevini yapan herkesin benim başımın üstünde yeri var" dedi.

Editör: TE Bilişim