Geçen hafta Perşembe günü yapılan EBSO Meclis toplantısında, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti seçilmişti. Bugün Kemalpaşa Belediye Meclisini temsil için seçilen iki üyenin belirlenmesinde sürpriz yaşandı.
KOSBİ Müteşebbis Heyeti Asil üyelikleri için Millet İttifakından Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ve CHP’li Nejat Özden, Cumhur ittifakından da AK Partili Metin Yaşar, MHP’li Canip Han aday gösterildi. Yapılan seçim neticesinde 16’şar oy alan Rıdvan Karakayalı ve Nejat Özden KOSBİ Müteşebbis Heyeti Asil Üyeliğine, 16’şar oy alan Muharrem Bayraktar ve Hüseyin Kalıpçı yedek üyeliğe seçildi. Cumhur İttifakının asil ve yedek adayları ise mecliste yapılan seçimde 15’er oy alarak seçilemedi. KOSBİ seçimlerinin dikkat çeken noktası ise mecliste çoğunluğu bulunan Cumhur İttifakı adaylarının kaybetmesi oldu. Sonuçlara göre Cumhur İttifakı meclis üyelerinden bir kişinin Millet İttifakının adaylarına oy verdiği anlaşıldı. Bir Ak Parti Meclis üyesi ise iş sebebiyle yurt dışında olması gerekçesiyle toplantıya katılmadı. Meclis toplantısına katılan Ak Parti ve MHP Meclis üyelerin sayısı KOSBİ seçimini kazanmaları için yeterliydi ancak 1 meclis üyesi Millet İttifakı Adayları yönünde oy kullandı. Başkan Rıdvan Karakayalı ile birlikte CHP 14, İYİ Parti 1 Meclis üyesi ile toplantıya fire vermeden katıldı. KOSBİ’nin eski üyelerinin saf dışı kaldığı seçimlerle ilgili itirazların yapılabileceği ve oyların yeniden sayılarak aritmetiğin değişebileceği de Kemalpaşa kulislerinde konuşuluyor. 
GÖZÜTOK “KİM OLDUĞUNU ARAŞTIRACAĞIZ”
Konuyla ilgili açıklama yapan MHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gözütok “Cumhur İttifakı Meclis Üyelerimizden bir tanesi iş sebebi ile yurt dışında. Kim olduğunu araştıracağımız bir arkadaşımız da Millet İttifakı adaylarına oy vermiş. Onun için seçimi kaybettik. Cumhur İttifakı olarak bu oyu veren arkadaşımızı tespit edeceğiz. Cezalandırması yapılacaktır. Kemalpaşa’mıza hayırlı olsun diyoruz” dedi.
MUSTAFA BAŞ: “SAĞLIKLI BİR ARAŞTIRMA YAPALIM, KARARIMIZI VERİRİZ”
Ak Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Mustafa Baş bir Cumhur İttifakı meclis üyesinin Millet İttifakı yönünde oy kullanması ile ilgili “İlk önce sağlıklı bir araştırma yapalım. Daha sonra elimizdeki bilgilerle kararımızı veririz” dedi.

RIDVAN KARAKAYALI'DAN SON MÜHÜR'E AÇIKLAMA 

Rıdvan Karakayalı ''Seçimler gayet açık ve adil bir şekilde gerçekleşmiştir. Sonuçlar hakkındaki itiraz tamamen yersizdir. Kosbi'de bir belediye başkanının olması doğal bir durumdur. Sayımlar ile ilgili itiraz karşısında tekrar sayım yapıldı. Sonucunda tutanak tutuldu. Olumsuz hiçbir durum olamaz'' açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim