Kemalpaşa Belediyesi  eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

Toplantıda söz alan CHP grubu sözcüsü, Arzu Külahcıoğlu Altıntoz '' 8 Eylül Kemalpaşa'nın kurtuluş yıldönümüdür. Büyük Zaferin 100.yılına istinaden Tarihin Kucağında Kemalpaşa sempozyumu düzenleyeceğiz. Hepinizi orada görmek istiyoruz. Turgutlu sınırından başlayarak Kemalpaşa'ya kadar Tunç Soyer ile 23 km yürüyüş yapacağız'' dedi.

TOPLANTIDA GÜNDEM KOSBİ
Haftalardır Kemalpaşa gündeminde tartışılan KOSBİ Müteşebbis Heyeti seçimleri de toplantının gündeminde yer aldı. Cumhur İttifakı tarafından itiraz edilen seçimlerin, yapılan oylama sonucu Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ve Nejat Özden seçilmiş, ancak seçimlerde sehven hata yapıldığı iddiasıyla Cumhur İttifakı partileri tarafından sonuçlar tartışılmıştı. 

Eylül ayı olağan toplantısında sehven hata konusu gündem oldu. Konu ile ilgili mecliste söz alan Ak Parti Meclis Üyesi Dr. Metin Yaşar seçimlerin hukuksuz bir şekilde yapıldığını bu sebeple de konuyu yargıya taşıdıklarını söyledi. Gerçeklerin er yada geç açığa çıkacağını aktardı. Önümüzdeki günlerde yargıdan çıkacak kararla KOSBİ mütevelli heyetinin kaderi de belli olacak.

Söz alan Canip Han; '' Bugüne kadar çok fazla olaya şahit oldum ancak verilmeyen oyu kendine sayan meclis görmedim. Esası etkilemediği zaman usüle dikkat etmedim. Esası etkilemeyen olaylar bizim için problem olmaz. Nejat Özden'e seslenen Canip Han; ''Bana verilmeyen oy ile Cumhurbaşkanlığına bile gitmem'' dedi. Hırsızlık yolu ile elde edilen oylar kul hakkıdır. Bu deliller yok sayılarak oyların alınması haksızlıkdır.'' dedi.

MHP'li Taner Bilgin söz hakkı alarak; ''Oyum Cumhur ittifakınaydı. Kosbi müteşebbis heyeti oyum çalınmıştır. Usulen veya sehven hata yapan biri varsa bu benim hatamdır.'' dedi.

Mecliste Söz alan divan katibi; '' Herkes hata yapabilir. Beni resmi bir kamu görevlisi arayarak hata yaptıklarını anlattı. Sorunun ne olduğunu sorduğum zaman kamu görevlisi sehven hata yaptıklarını aktardı.Artık söz yargıdadır.'' dedi.

Son olarak söz alan AK Partili Meclis üyesi Çile Özkul; '' Rıdvan Karakayalı'nın duruşu çok yanlıştır. Sosyal medyadan paylaşımlarına devam ediyor. Kosbi toplantısına Nejat Özden ile gidiyor. Sorunları çözmek yerine akışına bırakarak ilerliyor. Rıdvan Karakayalı yanlışı düzeltmiyor. Kendi grubundaki insanların açıklamaları da çelişkilidir. Yanlışa yanlış ile devam ediyor. Yazı işleri kendisine durumu bildirmesine rağmen toplantıya Nejat Özden ile katılmıştır.'' dedi.

Editör: TE Bilişim