Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu. Konuşmasına yeni bir dönem başlamak üzere diyerek başlayan Kılıçdaroğlu; “Halkın iktidarı halka güven vermek zorundadır. Her birimiz bu ülkenin geleceğinden sorumluyuz. Bu ülkeyi haramilere ve taşeronlara teslim etmeyeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar inandığımız yolda kararlılıkla yürüyeceğiz.” dedi.

"2 TRİLYONU NE YAPTILAR?"

“Mücadelemiz hakkı-hukuku inşa etmenin mücadelesidir, eşitliğin mücadelesidir, mücadelemiz demokrasi mücadelesidir, mücadelemiz insan hakları mücadelesidir. Toplumu ikna etmek zorundayız, doğruları söylemek zorundayız. 57 hükumet bu ülkeye hizmet etti. 713 milyar dolar Cumhuriyetin kuruluşunda bu yana harcadığı para Osmanlının borucunu son kuruşuna kadar ödediler. Her şeyi yaptılar borçları ödediler kimseye el açmadılar. AK Parti iktidarı 2 trilyon 631 milyon para harcadı. Ak Partinin yaptığı bir şeker fabrikası gösterin olanı da sattılar nasıl bir sorumsuzlukla ülkenin yönetildiğinin görülmesi lazım. İnançları, kimlikleri kullanarak insanların dikkatlerini başka yere çekip milyarlarca dolar götürüyorlar. Bu paraları ne yaptılar? Fabrika mı açtılar? Şeker fabrikası yok, gübre fabrikası yok, yeterli demiryolu yatırımı yok. Bu parayı ne yaptılar?”

"RENGARENK BİR ÜLKEDE YAŞAYACAĞIZ"

“Sizin feriştahınız gelse beni susturamaz! Korkmayacağız, yürekli olacağız. Ülkeyi 12 Eylül karanlığına sokmak istiyorlar. Buradan çıkaracağız ülkeyi. Rengarenk bir ülkede yaşayacağız. Ebruli olacak bu ülke. Hepimiz kucaklaşacağız. Özgürlüğü, barışı getireceğiz bu ülkeye.  Korkmayacağız, birlikte olacağız."

"SİYASİ YASAK KARARINI TANIMIYORUZ"

Genç ve muhafazakâr seçmenlere seslenen Kılıçdaroğlu; “Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalırsanız zalimin yanında saf tutmuş olursunuz.” Dedi. Kaftancıoğlu hakkında da açıklamada bulunan Genel Başkan "İl Başkanımızın siyasi yasak kararını tanımıyoruz.  Mahkeme kararını da tanımıyoruz, siyasi yasağı da tanımıyoruz.  Canan Kaftancıoğlu, İstanbul İl Başkanımızdır.  Nokta. Canan Hanımın hapse atılmasını isteyenler, seçilmiş mahkemeler, seçilmiş hakimler... O mahkemelerde görev yapan hakimler şunu unutmasın; bu ülkeye özgürlüğü size rağmen getireceğiz, bu ülkeye kardeşliği Saray'a rağmen getireceğiz.”" İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim