Ayşegül Koç ile Günaydın programına konuk olan Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe merak edilen istifaların sebeplerini, bundan sonraki sürecin nasıl ilerleyeceği, millet ittifakında neden yer almadıklarını açıkladı. Hükumeti de eleştiren Başkan Yardımcısı Karakülçe Cumhuriyet tarihinin en kötü dönemi olduğunu ifade etti.

İSTİFALARIN SEBEBİ NE ?

Yaşanan bu istifaların devamının gelmeyeceğini ifade eden Karakülçe; “Kendi içlerinde arkadaşlar haklı olabilir siyaset bazı zorlukları beraberinde getirir hiçbir siyasetçi siyasetçi olurken, bir roman var şöyle bir söz geçer ‘kimse kimseye gül bahçesi vaat etmez’ yani biz böyle bir talihsizliği yaşadık o arkadaşlarımız hepsi birbirinden kıymetli DSP’ye ciddi emek vermiş arkadaşlarımız. Sıkıntıları olduklarını biliyorduk çözüm aşamasındaydı çünkü siyasette sabahtan akşama çözüm üretemezsin bunlar zaman alır. Beni üzen noktalardan biri ‘yuvamıza döndük’ hedefleri CHP’ye katılmaksa biz bunca süre zaten boşuna vakit kaybetmişiz CHP’ye katılmak için onlarca yıl siyaset yapmaya gerek yok üye olabilirsiniz. Açıkçası bizler açısından çok talihsiz bir durum. Kendilerine yuvalarında mutluluklar diliyorum ama DSP bundan zerre etkilenmez.” dedi.

BUNDAN SONRA SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

 Yeni atanmış bir il başkanımız var birazda sıkıntılar ondan kaynaklandı. Onlarda kendi sıkıntılarını dile getirdiler bizde onlara dedik ki ‘kongre süreci var, beğenmiyorsanız çalışırsınız ilçelerimizde’ ilçe kongrelerimiz sürüyor, daha sonra il kongrelerimiz yapılacak giden arkadaşlarımız orda da aday olabilirdi engelde yoktu.

DSP MİLLET İTTİFAKINDA NEDEN YOK?

Neden çağırmıyorsunuz dsp’yi millet ittafıkna hangi günahından dolayı, hangi cezasından dolayı siz kimsiniz? Ama dSP şuan idari kadrolarına bulunan bütün arkadaşlarımız biz bu memleketin için düştüğü acziyetin farkındayız ve dirayetle bu süreci yönetmemiz gerekiyor.

Editör: TE Bilişim