İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zaferinin hemen ardından kentin dört bir yanına asılan “Barışın 100. Yılı” temalı afişlere AK Partililer büyük tepki göstermiş ve Zafer Bayramında zafer vurgusunun özellikle yapılmadığını iddia ederek sert açıklamalarda bulunmuşlardı. Bu paylaşımların tartışmaları henüz bitmemişken bu kez Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kişisel sosyal medya hesabından, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin Atatürk yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’lı görsellerle 9 Eylül’ü kutlamasına tepki gösterdi. Yücel paylaşımında “Mustafa Kemal Atatürk'süz ve Tayyip Erdoğan görseliyle 9 Eylül'ü kutlamak tam da size yakışır. Şunu hala öğrenemediniz. 9 Eylül, Atatürk'süz olmaz. İzmir Tayyip Erdoğan ve şürekasına geçit vermez” dedi.   


TEPKİ GECİKMEDİ
Yücel’in bu paylaşımının ardından AK Parti kanadından da tepkiler gecikmedi. İzmir büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal sosyal medya hesabından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve bazı CHP’li isimlerin katıldığı Pervin Buldan’ın da olduğu ve Soyer’in konuşma yaptığı HDP mitingini fotoğrafını paylaşarak, “Size ise HDP ile kutlamak yakışır” sözlerini yazdı. 
AK Parti İzmir İl Tanıtım ve Medya Başkanı Dilaver Kişili de konuyla ilgili paylaşım yapan siyasiler arasındaydı. Kişili, “Cumhurbaşkanımızın 9 Eylül kutlamasını eleştirenler; Atatürk’ün şapkası altında ‘Yunan Bayrağı’ sallayanlardır. Bu zihniyetin adı CHP’dir. O CHP ki; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Ya istiklal ya ölüm” emrini, şehit ve gazilerimizi yok sayarak zafere ‘barış’ demiştir. Sadece bu kadar da değil! Aynı CHP’nin yüzü, İzmir’de Atatürk’ün ve şehitlerimizin adını taşıyan köprüleri reklamlarla kapatırken, HDP ile masaya otururken de kızarmamıştır. İl Başkanları Yücel’in bunca ayıbı örtebilmesi için yüz düşünüp bir konuşması gerekir” dedi.
CHP’Lİ VEKİLLERDEN DESTEK GELDİ
Polemikte yalnız kalan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in paylaşımının ardından Ednan Arslan, Mahir Polat ve Atila Sertel’de Kerem Ali Sürekli’nin Atatürk’süz 9 Eylül paylaşımına tepki gösterdiler. 

AK Parti İzmir İl Başkanlığının Atatürk'süz kutlama tweeti

Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin paylaşımı

Editör: TE Bilişim