İzmir siyasetinin nabzını tutan Son Mühür Tv’de İYİ Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bayraklı ilçe kongresinden zaferle çıkan Erdinç Çobanoğlu son yapılan ankete göre partisinin Bayraklı’da birinci parti olduğunu savundu. 
KİMSENİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ
İsim vermesen CHP’ye göndermede bulunan Çobanoğlu ‘’ittifak yaptığımız parti tarafından arka bahçeleri gibi görmeleri yanlış. Biz iktidar adayı bir partiyiz. Bizim kongrelerimize bile müdahale ettiler. Üyelerimizle delegelerimizle görüştüler, bu çok yanlış bir şey. Onların kongrelerine iç işlerine karıştım mı? Başka partileri iç işlerimize müdahale etmekte ısrar etmesinler. Ben anket yaptırdım, biz Bayraklı’da birinci partiyiz. Onlar da yaptırsınlar görsünler, kim ne kadar oy alıyor. Biz genel başkanımız a sonsuz güveniyoruz. En doğru kararı vereceğine inanıyoruz. 
İşte erdinç Çobanoğlu’nun konuşmasından öne çıkan detaylar…
MİLLETİMİZ KARAR VERECEK
Milletimiz karar verecek, sandıkta karar verecek. Politik faizi yüzde 9’a düşürüldü ama gerçek faizler çok farklı. Krediyi yüzde 35’lerle zor buluyorsunuz. Son dönemdeki periyotlarda faiz indirimini piyasa ciddiye bile almıyor, tepki de göstermiyor. Bütçede 500 milyar liranın üzerinde KKM için ayrılmış bir rakam var. Bu çok büyük bir rakam. Bu beni incitiyor açıkçası. Çok yaralayıcı bir şey. Bugün o parayı sağlığa ya da eğitime ayırsanız çok mükemmel işler yaparsınız. Ben çözemiyorum. 
ÜRETİCİ FEDAKARLIK YAPIYOR
Marketleri suçluyorlar. Bakıyorsunuz üfe yüzde 180, tüfe yüzde 85. Üretici fedakarlık ediyor, ne kadar katlanacak buna. O yüzde 180’lik rakamları da tüfede görmeye başlayacağız. Bugün İzmir’de ekmek 5 lira oldu. Fiyatlar anormal ama marketleri suçlamamak lazım. 


TEŞHİS YANLIŞ OLUNCA!
Teşhisi doğru koyamıyorlar. Toplumda gelir adaletini anormal derecede bozarsınız, anormal zengin olanlar markette etikete bakmadan tüketebiliyorken büyük çoğunluğu onları alamayan insanlar da var. Patatesin kilosu olmuş 12 lira. Sorunların sebeplerini bulmamız lazım ki, tedaviyi doğru yapalım. Siz Merkez Bankasına her şeyi şunu söyle, bunu böyle yapacak derseniz, o uzmanlar tepeden gelen emirleri yanlış olduğunu bile bile uygularsanız yanlış olan bu. O yüzden Cumhurbaşkanlığı sistem diye ucube bir sistem çıkıyor ortalığa. 
BİZ SAHADA GÖRÜYORUZ HEPSİNİ
Problemleri biliyoruz, biz zaten sahada bunları görüyoruz. Çöpten yiyecek toplayan insanlar var. Bu dönemde benim milletim buna muhtaç kalıyorsa yazıklar olsun bize. Asgari ücret üzerinden siyaset yapılıyor. Ben esnafım. Elemanıma o kadar zam yaparsam ödeyemem kim ödeyecek o parayı? Açlık ınırının altınd çalşıan bir işçiden nasıl verim alabilirsiniz. 5 bin 500 lira alan işçiye 10 bin lira da verseniz mutlu değil, her şey zaten pahalılanıyor diyor.  Geçen yıl aralık ocak enflasyonu çok yüksek çıkmıştı. Şimdi 2023’de baz etkisiyle enflasyonu düşük gösterecekler. Biz enflasyon konusunda Arjantin’i bile geçmişiz. 90’lı yılları arıyoruz şimdi. Asgari ücrette 8-9 bin liralar olabilir ama işsizlik artar, üretici üretmekten vazgeçer, vatandaş daha da kötü duruma düşer. Siz istediğiniz kadar TÜİK’e baskı yapın fark etmez. İnsanlar yaşadığı enflasyonu biliyor zaten, Ayşe Teyze çok iyi görüyor o enflasyonu. 
SİYASETTE KULAK ÇEKİLMEZ
Siyasette kulak çekilmez. Bizim kaybetme gibi bir lüksümüz yok. Türkiye elden gidiyor. Milletin çektiği sıkıntılara bak. Bunlara çare olacak, ve esas yük kazandıktan sonra başlayacak. Altılı masanın liderleri öyle bir çalışma programı ortaya koymalılar ki, Türkiye kazansın. Eğer AK Parti gidecek ve aynısını biz yapacaksan yapmayalım o siyaseti. 
SINIRLARIMIZ KEVGİR GİBİ
Sınırlarımız kevgir gibi. Önce sınırlarımızı kapatmamız gerekir diye düşünüyorum. Sınırdan geçerken resmi yoldan geçmiyor ki, dağları yürüyerek şıp geliyor. İstiklal patlamasında gördük işte, nasıl gelmişler, nasıl çalışmışlar, o kadar insanınız öldü, yaralandı, yazık günah değil mi?
BAYRAKLI’YI DA, İZMİR’İ DE, TÜRKİYE’Yİ DE…
Biz milleti yanımızda görmek istiyoruz, Bayraklı’yı da İzmir’i de Türkiye’yi de biz yöneteceğiz. Milletimiz bizim yanımızda olsun. 

Editör: TE Bilişim