Demokratik Sol Parti’de geçtiğimiz günlerde istifa depremi yaşandı. Konak İlçe Başkanı Neslihan Göksel, Bornova İlçe Başkanı Ahmet Coşkun, Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Özer, Menderes İlçe Başkanı İbrahim Ünlübaş ve Buca İlçe Başkanı Mehmet Toprak DSP’de istifa ederek parti ile olan bağlarını kopardı.

Demokratik Sol Parti Önceki dönem İl Başkanı Ramazan Solmaz ve DSP' den istifa eden Buca, Menderes ve Bornova ilçe Başkanları saat 11.00’da Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanlığında yapılan rozet takma töreni ile resmen CHP’ye geçiş yaptı.

DSP önceki dönem İl Başkanı Ramazan Solmaz CHP’ye geçiş sebeplerinin hükumetin yaptığı haksızlıklara karşı mücadele etmek olduğunu şu sözlerle ifade etti: “3 ilçe arakadaşımızla CHP'ye katılım yaptık sebebi ise makam mevki beklemeden mücadeleye, hükümetin yaptığı haksızlıklara karşı mücadele etmek için CHP’ye geçtik. Memleketi parsel parsel satan hükümetin karşısında CHP’nin yanında yer aldık. 6’lı masada oturanlar hiçbir menfaati olmadan bir araya geldiler. Kimse mevki makam için katılmadı CHP’ye hepimiz vatan millet mücadelesi için geçtik."

SON ANDA 2 ÜYE VAZGEÇTİ

Solmaz: “Bazı arkadaşlar artık siyaset yapmayacağı bazı arkadaşlar özel sebeplerden geri çekildi inanıyorum diğer arkadaşlarda bu kararı ilerleyen günlerde verecektir. Saray yönetiminden kurtulmak istiyoruz, daha sonra katılacak arkadaşlarımızda olacak. Sandık gediğinde inşallah hep beraber Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı hak hukuk mücadelesiyle cevap vereceğiz. Canan Kaftancıoğlu’na yapılan haksız mücadele olmak üzere bu mücadelenin başında olacağız. İstanbul’da her şey çok güzel dendi sandık geldiğinde ülke için çok daha güzel olacak." dedi.

Editör: TE Bilişim