Ülke gündemine ilişkin konularda görüş alışverişinde bulunan iki lider görüşmenin ardından ortak basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulunan Önder Aksakal, 36. Yılını kutlayacak olan Demokratik Sol Parti olarak bu tecrübeyle, anayasanın değiştirilemez ilk dört maddesi üzerinde fikir birliği içinde olan tüm siyasi partileri ziyaret ederek görüşlerini paylaşacaklarını söyledi.

Değişim Partisi Genel başkanı Mustafa Sarıgül, Önder Aksakal ve beraberindeki heyete bu ziyaret nedeniyle teşekkür etti.

Demokratik Sol Partinin ülkemizin gelişmesi, ulusal birliğin ve inançlara saygılı laikliğin korunmasında çok büyük hizmetleri olduğunu belirtti.

Sarıgül, demokrasinin ve ülkemizin gelişmesi için partilerin fikir alış verişinde bulunmasını demokrasinin erdemi olarak niteleyerek, gönül bağım var dediği DSP ile görüşme ve diyaloglarının devam edeceğini söyledi.

İki parti arasında bir güç birliği gündeme gelebilir mi? şeklindeki bir soruyu cevaplandıran Önder Aksakal, Mustafa Sarıgül’ün Ecevit’in mutfağında yetişen bir siyasetçi olduğunu hatırlattı. “Ne ezen ne ezilen insanca ve hakça bir düzen diyen inançlara saygılı laikliği savunan ve Atatürk’ün tam Bağımsız Türkiye ilkesinden yana olan partilerin son 20 yılda dağılan ekonomik ve devlet düzenini toparlamak için yol arkadaşlığı yapacaklarına inanıyorum.” Dedi.

Mustafa Sarıgül, Türkiye Değişim Partisinin Demokratik parlamenter sistemden yana olduğunu hatırlatarak, Demokratik Sol Parti ile işsizlik, geçim sıkıntısı, alın teri emek konusunda, mutfaklardaki yangın ve çiftçilerimizin mağduriyetleri konusunda temaslarımız devam edecek dedi.

Editör: TE Bilişim