DEVA Partisi İzmir il Kadın Politikaları Başkanlığı, 25 Kasım Kadına Yönelik  Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü sebebi ile il merkezinde bir farkındalık paneli düzenledi. Panele DEVA Partisi İzmir Teşkilat üyeleri, kadın platformu sözcüleri, sivil toplum temsilcileri ve şiddet mağduru kadınlar katıldı. Kadın, erkek kalabalık bir katılımın olduğu panelde ayrıca İl Başkanı Seda Kaya Ösen, Kadın Politikaları Başkanı Pınar Güngör Özinan ve İl Yönetim kurulu Üyesi Avukat Funda Özer birer konuşma yaptı.

Şiddet mağdurlarının sesi olmalıyız

Panede konuşan İl Başkanı Seda Kaya Ösen, şiddet mağdurlarının sesi olmak istediklerini belirtti, “Yoktan var eden, hayat boyu sürekli eğiten ve öğreten, belki de insanlığa sunulmuş en önemli şanslardan biri olan kadınlarımızın  hiç olmamasını dilediğimiz şiddete karşı mücadelesinde, şiddet mağdurlarının yanında bir kez daha seslerine ses olmak için bir aradayız” dedi. Ösen şöyle devam etti:

“Ulusal ve küresel çapta giderek artan giderek artan şiddet vakalarına tanık oluyoruz.  Dünya Sağlık Örgütü’nün tüm dünya üzerine dayandırdığı veriler, yalnızca ülkemizde değil, dünyada da kadınların büyük problem yaşadığını bizlere işaret ediyor. Dünyadaki 15 – 49 yaş arasındaki kadınların 4’te 1’i hayatında bir kez mutlaka ama mutlaka cinsel ya da fiziksel şiddete maruz kalıyor. Yine kadın cinayetlerinde de durum hiç iç açıcı gözükmüyor. Dünyada gerçekleşen tüm kadın cinayetlerinin yüzde 38’i kadınların partnerleri tarafından işleniyor. Bildiğiniz üzere bu rakamlar ülkemizde de farklı değil. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na göre yalnızca 2020 yılında 300 kadın öldürüldü, 171 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu.”

Bize yapılmış sayarız

İl Başkanı Ösen  DEVA Partisi İzmir İl Kadın Politikaları Başkanlığı olarak İzmir’de yaşanan kadına yönelik fiziksel, cinsel her şiddeti ve istismarını izleyeceklerini de kaydederek, şöyle devam etti:

” Bu yüzden İzmir’deki her mağdur kadının yanında olmayı kendimize görev biliyoruz. Kadınlarımıza vermiş olduğumuz destekten aldığımız cesaretle İzmir’in kadınlarının sahipsiz olmadığını buradan hep birlikte haykırıyoruz. Bu kutlu amaç doğrultusunda yalnızca kadına yönelik şiddeti engelleme noktasında değil, kadının toplumsal cinsiyetteki yerini sağlamlaştırmak, bağnaz ve tek tipçi kadın fikirlerine karşı durmak için adımlar atıyoruz. Bu açıdan DEVA Partili İzmirli kadınlar olarak sokağa attığımız her adımda İstanbul Sözleşmesi için imza topluyoruz. “

Editör: TE Bilişim