Sındır, “Tarım Bakanı çiftçi çok çok çalışır az az kazanır diyor. Diyemez. Dünyanın en verimli tarım alanları ve çiftçimizin alınteri iktidarın yanlış politikalarıyla heba ediliyor” dedi. 

“15 YILDIR OLMASI GEREKENİN YARISINA DAHİ ULAŞAMADI!”


İktidarın üreticiyi yok saydığını, tarım kanunun emrettiği tarımsal desteğin üreticilere verilmediğini ifade ederek sözlerine başlayan Sındır, “tarımsal destekleme için bütçeden ayrılan kaynak, gayrisafi milli hasılanın yüzde birinden az olamaz' denilmektedir. Yıllardır kanunun emredici bu hükmü görmezden gelinerek üretime aktarılan destekleme miktarı son 15 yıldır olması gerekenin yarısına dahi ulaşamamıştır. Ürününü eder fiyattan satamayan çiftçilerimiz bugün sahipsiz ve çaresiz bir durumda, toprağından uzaklaşıyor. Üretimden koparılan üreticilerimizin tekrar tarlasına, hayvanlarına döndürebilmenin ne denli zor olduğunu bilinmeyen iktidarı Bergama’dan uyarıyoruz. Üreticilerimize kanunda belirtilen desteğin üzerinde en az 3 misli destek veriniz. Veriniz ki üretimde süreklilik sağlansın, veriniz ki halkımız sağlıklı, güvenli ve ucuz gıdaya ulaşabilsin” dedi. 

“ANADOLU TARIMINI AKILDAN, BİLİMDEN UZAK BİR ŞEKİLDE YÖNETİYORLAR”


Türkiye’nin liyakatten uzak tek adam yönetimine teslim edildiğini, tarımın da bu çarpık düzenden nasibine düşeni aldığını ifade ederek sözlerine devam eden Sındır, “AKP genel Başkanı Tayyip Erdoğan artık tek başına bir hükümet. Bakanlar kurulu iradesi, aklı artık geçmişte kaldı. Bakanlar yüzünü halka değil, kendisini atayan Cumhurbaşkanı’na dönmüş, onun ağzından çıkacak talimata göre iş yapar halde. Böyle ülke yönetilmez. İşte Anadolu tarımını da böyle akıldan, bilimden, çağın gereklerinden uzak bir şekilde yönetiyorlar. Tüm dertleri varsa yoksa 5’li çete, sermaye ve ithalatçı lobileri Türkiye’nin dört bir yanında çiftçimiz borç yükü altında eziliyor, üretim araçlarına, traktörüne, tarlasına haciz konuyor; çiftçimizin borcu yanlış tarım politikaları nedeniyle 52 kat artıyor; Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli çiftçi çok çok çalışır az az kazanır diyor. Diyemez. Dünyanın en verimli tarım alanları ve çiftçimizin alınteri iktidarın yanlış politikalarıyla heba ediliyor. Çiftçimizin alınteri CHP iktidarında hakkını alacak” dedi. 

“TÜRKİYE’Yİ YENİDEN DÜNYANIN GIDA AMBARI HALİNE GETİRECEĞİZ”


Sözlerine doğru tarım politikalarının Türk çiftçisini ayağa kaldıracağını ifade ederek sözlerini sonlandıran Sındır, şöyle konuştu: “Türkiye’de doğru bir tarım politikası yok. Doğru tarım politikası verilen desteklerle hangi üreticilerimizin ne üreteceğine teşvik edilmesidir. Çiftçiyi değil sermayeyi koruyarak, çok uluslu şirketlerin çıkarlarına göre davranarak tarım sektörü ayağa kaldırılamaz. Dışa bağımlı hale gelen tarım üreticileri köylülerimiz ilk seçimlerde iktidara en büyük dersi sandıkta verecek. Yanlış tarım politikaları nedeniyle işinden olan 2 milyon 261 bin kişi iktidara bu yanlış yönetimin hesabını sandıkta soracak. 'Milli ekonominin temeli tarımdır' diyerek bizlere ışık olan Atamızdan aldığımız güçle sürdürülebilir bir tarım için 'bilimsel bilgi temeline dayalı' politikalar üretecek, Türkiye’yi dışa bağımlılıktan kurtaracak, yeniden kendine yeter hale getirecek ve Anadolu’nun kadim topraklarını yeniden dünyanın gıda ambarı haline getireceğiz.”

Editör: TE Bilişim