CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 17 CHP yöneticisi hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, iftira, onur, şeref ve saygınlığa saldırı” suç iddiaları ile fezleke hazırlandı. Dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle TBMM'ye gönderildi. Fezlekede CHP'nin geçen yıl temmuz ayında bastırarak dağıttığı “21 soruda FETÖ'nin siyasi ayağı” adlı kitap delil olarak gösterildi.

KİTAP YASAKLANMIŞTI

Kitapta, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin bakanları “FETÖ'yü kollamakla” suçlanıyordu. Savcılık kitap nedeniyle, Kılıçdaroğlu ile genel başkan yardımcıları ve MYK üyelerini sorumlu tuttu. Fezlekede; Kılıçdaroğlu ve 17 CHP yöneticisinin dokunulmazlıklarının kaldırılarak yargılanmaları istendi. Haklarında 3 yıl 3 aydan 13 yıla kadar hapis cezası ile seçme ve seçilme hakkından da yoksun bırakılmaları talep edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma sırasında kitabın basım ve dağıtımına yasak da getirildi. Fezlekede ise kitabın çeşitli sayfalarında yer alan bölümlerden örnekler aktarıldı. Dönemin AKP'li bakanlarının FETÖ ile ilgili demeçlerine yer verildi. Daha sonra da CHP'nin görüşü olarak “Siyasi ayak devleti yöneten iradedir. FETÖ ile gerçek anlamda mücadele edilmedi. FETÖ unsuları devletten temizlenmedi, iktidar FETÖ ile kol kola yürüdü” ifadeleri aktarıldı. Bazı AK Parti'lilerin geçmişte Fetullah Gülen ile çektirdikleri fotoğraflar da kullanıldı.

KILIÇDAROĞLU VE 17 İSİM

Savcılık da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Oğuz Kaan Salıcı, Bülent Kuşoğlu, Tuncay Özkan, Orhan Sarıbal, Muharrem Erkek, Faik Öztrak, Veli Ağbaba, Gülizar Biçer Karaca, Gamze Akkuş İlgezdi, Seyit Torun, Aykut Erdoğdu, Ünal Çeviköz, Onursal Adıgüzel, Yunus Emre, Yıldırım Kaya, Lale Karabıyık ve Fethi Açıkel hakkında fezleke düzenledi.

Editör: TE Bilişim