CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın Boraltan olayına ilişkin açıklamalarına cevap vererek, şöyle konuştu:

"Bu İnönü ile zorunuz ne sizi? İnönü kadar başınıza taş düşsün desem, ayıp olur. İkincisi, hakikaten cumhuriyet tarihinde herkesin kusuru, eksiği olabilir; siyasetçiler eleştirilir, eleştirilmeyecek olan belli, bizim kimi eleştiremeyeceğimiz belli, inancımız vesaire gereği ama bir vefa olur ya. Türkiye'nin içinde bulunduğu o koşullarda, yani ömrü savaş cephelerinde geçmiş, üstelik devletin anahtarını kendi iradesiyle, çok partili hayata geçerek cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak için, Demokrat Parti'ye devrettiği gece 'bu benim en büyük siyasi zaferim' diyebilen bir yüce insanla didişmek, bu milletin vicdanında karşılık bulmaz."
Erdoğan'a seslenen Altay, "Sayın Erdoğan'a şunu söylemek istiyorum: Kralları tahttan indiren, kraldan çok kralcılardır." ifadelerini kullandı.

Altay, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Erdoğan'ı İspanya diktatörü Francisco Franco'ya benzetmesine ilişkin, şunları söyledi:

"Sayın Erdoğan'ı, Özgür Özel Franco'ya benzetmedi, tam tersine Erdoğan Franco gibi konuştu. Özgür Bey'e dedim ki, 'Tayyip bey diktatöre kızmıyor. Diktatör bozuntusu niye diyorsun, diktatör desene.' Yani Franco'da da İspanyolluk, Katoliklik çok ön planda. Şimdi, Cumhurbaşkanımızın 'ben gidersem tek devlet biter, tek bayrak biter' paranoyası onun kendi işi. Bir benzerlik şu ama: 'Ben düşersem Almanya yok olur.' demiş Hitler, Almanya yok olmadı. 'Ben gittiğimde kapitalistler sizi kör kedi yavruları gibi boğacak.' demiş Stalin, orada duruyor, kimse boğulmadı. 'Beni azlederseniz piyasalar çöker, herkes yoksullaşır.' demiş Trump, bir şey olmadı. Biri de bir şey demiş, 'Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.' İşte budur olay." ifadelerini kullandı.
 

Editör: TE Bilişim