"Basın Hürdür Sansür Edilemez"

Anayasal bir suç işliyorlar.Basını bir genelgeyle basının işinin yapmasını haber alma hakkını engelleyemezler. Biliyorsunuz ABD'de bir yurttaşın boğazına basarak  polis ölmesine sebep oldu(.George Floyd) hatta onla ilgili ciddi kampanyalar yürütüldü.Sanırım şuan 40 küsür yılla yargılanıyor polis memuru ceza alıcak. O orda yapılan yurttaşların çekimiyle ortaya çıktı yaşananlar.Dolayısıyla adil bir şekilde vatandaşına muamele eden "Polis"  herkesin polisi. Poliste adil bir şekilde hukuka uygun davrandığında orada kimsenin kamerayla çekim yapmasına,fotoğraf çekmesinde,cep telefonuyla çekim yapmasında bir sakınca yok. Hukuken bunu da engelleyemezler.

"Anayasaya Ayrkırı Bir İş Yapıyorlar"

Hem Basın açısından hem yurttaşlar açısından, sadece tabi gazetecilerin bugün maruz kaldıkları problem bu "genelge" değil. Yani kayıt altına alınması kamera vs ile toplumsal olayların. Son bir yılda sadece 226 yıl 8 ay hapse mahkum edilmiş gazeteciler, 128 davada 274 gazeteci yargılanış  101 gazetei hakkında soruşturma açılmış, 44 gazeteci saldırıya uğramış. Şuan Türkiye Basın özgürlüğünde Dünya'da 180 ülke arasında 153. sırada bu ne demek; Siz sadece otoriter rejimler ve yarı otoriter rejimler Türkiye'de yarı otoriter rejim olarak sınıflandırılıyor Dünya'da. 153'ün altında ki ler bunlar hepsi bu pozisyondasınız. Yani "Basın" yok Türkiye'de, basın olmadan da gerçek bir demokrasi inşaa edilemez. Basın biliyorsunuz 4.cü kuvvetdir.  Yasama,Yürütme,Yargı ve  Özgür Basın  dolayısıyla Türkiye'de özgür basın yok, zaten "Yasama"da tek adamın kontrolünde...  Tek adamın kontrolünde derken parlemonta ki Cumhur İttifakı çoğunluğu üzerinden söylüyorum. 

"Yargıda Tek Adamın Kontrolünde"

O da Hakimler ve Savcılar kurulu üzerinden biliyorsunuz HSYK'nın 13 üyesinin 1 tanesi Adalet bakanı 1 Adalet bakan yardımcısı onun dışında 4 üyeyi Cumhurbaşkanı seçiyor, diğer üyelerde meclis çoğunluğuna göre seçiliyor..

Yasamayı,Yürütmeyi ve Yargıyı kontrol eden  bir tek adam rejimi son olarak da 4. kuvveti Basını da baskı altında  sansürleyen gazeteciler haber yapmasını  engelleyen tek adam rejimi var Türkiye'de.... 

Editör: TE Bilişim