Ertuğrul TURAN / Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, haftalık olağan gündem değerlendirme toplantısını partisini İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik söylemlerini eleştiren Özel ayrıca son günlerde gündemde olan konular hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Toplantıya Özel’in yanı sıra ev sahibi CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Tacettin Bayır ve Kamil Okyay Sındır’da katıldı.
BİZ GELDİĞİMİZDE GERÇEK SOSYAL KONUT PROJELERİ OLACAK
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un TOKİ ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren ve sosyal konutlara karşı olmadıklarını dile getiren Özel, “İzmir’de de gündemde kalmak için her yolu deneyen Şehircilik Bakanı Murat Kurum… Son 1 haftanın en çok konuşulan AK Partili siyasilerinden bir tanesi. Bir toplu konut projesi açıklandı. Şimdi dağ fare doğurdu ancak toplu konut projesi ile ilgili CHP şunu söylüyor; Türkiye'yi eskinin orta direğini hep birlikte yoksullaştırıp herkesi yoksullaştırdılar ve bugün evi olmayan kimse kendi imkanları ile konut alamaz. Sosyal konuta ihtiyaç var bu doğru ancak bugünkü yöntemlerle olmaz. Bu projede karşı olduğumuz 4 şey var. Yüksek ödemeleri peşinat istenmesi, 6 ay da bir zam gelecek olması, eve geçmeden kira ödeme zorunluluğu. Biz 1 Eylül'de kanun teklifimizi veriyoruz. 5 bin 500 TL asgari ücret alan vatandaş, evi olmayan tek maaş polis, küçük esnaf. Kirayı mı ödeyecek parayı mı ödeyecek? Başvursunlar eve geçsinler, kira ödemekten kurtulduğu an kira ödemeye başlasınlar. Hatta diyoruz ki eve taşındıktan 3 ay da taşınma masrafları için almayalım 3 ay taşınma ücretini karşılaşın sonra alalım. Biz TOKİ’nin bu süreçleri iyi yönetmediğini düşünüyoruz. Başvuranların devlette devamlılık esastır diyerek geldiğimizde biz tamamlayacağız diyoruz. Ancak TOKİ evini almadığı için 55 kişinin dava açtığı TOKİ. Biz geldiğimizde gerçek sosyal konut projeleri olacak” diye konuştu. Bu kadar cehalet ancak tahsille mümkün. Adam hem kirayı hem taksidi ödeyememem diyor, o zaman arsa satalım, evini kendin yap diyorlar. Neyle yapacak evi vatandaş? Para yok para… Legoyla mı yapacak, kumdan kale mi yapacak? Murat Kurum seni hangi hoca okuttu?” ifadelerini kullandı.

İZMİRLİLER ALNINI KARIŞLAR
Kurum’un ‘Yerel yönetimleriyle İzmir işgal altında’ sözlerine çok sert tepki gösteren Özel, “Bu Murat Kurum çıkmış geçen gün ‘İzmir işgal altındadır’ diyor… Hadsiz. İzmir’de nerede yönetimdeyiz? Büyükşehir ve ilçe belediye yönetimlerinde. En az aldığımızda, yüzde 60-70 oy aldığımız ilçeleri yönetiyoruz. İzmir seçmenin her 10 kişinin 6’sı İzmir'i sen yönet demiş, sen işgal altında diyorsun. Yüzde 22 oy ile iktidara gelmiş İstanbul'u yönetmiş Erdoğan. O zaman işgal denmemiş de şimdi deniliyor. Nerde kaldı milli irade? Kendisine verilince baş tacı, CHP verilince alaşağı. Seçmenlerimiz görsün Murat Kurum böyle biri.  Sen kimsin atanmış! Bahsettiklerin hepsi analarını ak sütü gibi helal oyla aldıkları ile seçilmişler. İzmirliler onu seçmiş sen Erdoğan'ın atadığı birisin. Zurnanın en aşağıdaki değilsin. İzmir'in iradesine bu lafı söyleyemezsin, İzmirliler senin alnını karışlayacak. Cesaretin varsa gel seçime gir. Binali Yıldırım çok iyi bilir. Gel çık İzmir’de Büyükşehir’e mi ilçeye mi aday olursun. Hodri meydan. Seçtiğin bir mahalleden muhtar adayı ol, senin karşına çıkacak aday alnını karışlayacak. Sen İzmir’de muhtar olamazsın. İzmir metrosunu ağzına dolamıştı. Ne olmuş? Nurol inşaat senin gazınla başvurmuş ya mahkemeye, davadan feragat etti. Sen durduracaktın ya. Tunç Soyer metro yaparsa seni çıldırtıyor. Senin için Bucalı’nın kolay ulaşım yapması değil CHP’linin zor durumda kalması önemli. Tunç Soyer ilk kazıkları çakıyoruz dedi. Gece rüyana girsin o kazıklar. Dran dran kazıkların sesleri rüyalarına girsin. Biz o metroyu sana rağmen yapacağız” dedi.

HAMZA DAĞ’A SÖZ VERDİ
E- Ticaret düzenlemesine yapılan itirazlar AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın verdiği eleştirilere yanıt veren Özel, “Hamza Dağ televizyona çıkmak istemiş… Haklıdır. AK Parti’nin iletişim başkanı ama bakıyorsunuz Twitter’da 30 bin takipçisi var. O da istiyor gündeme çıkmayı televizyona çıkmayı. Biz CHP olarak gayri yasal bir yere gitmedik Anayasa Mahkemesine gittik. Sen bu kanunu 3 ay önce getirdin biz hukukçularımız ile tartıştık da sonra mı götürdük? Gecenin bir yarısı getirdiniz. Saraydan bu kanun geçmesinde iye dünya kadar telkin geldi. Bizde oy verdik ve geçirdik. 13 maddenin 2 fıkrasına itiraz ettik. Bu hali ile yürürlükte. Hamza Dağ kimin işini takip ediyorsa panik olmasın. Ölçülülük ilkesini 2 yıl sonra zaten biz yapacağız. Bizimkiler AK Partililerin oturduğu yerde oturacak. Hamza Dağ’da eğer yazarlarsa arkadaşlar bir yerde olacak. 1,5 yıl zaten kanun yürürlükte. 1,5 yıl sonra iptal otursa sana Özgür Özel sözü, o gün hızla getireceğiz.” Dedi.

Editör: TE Bilişim