İktidar ve muhalefet arasında “yeşil alan” ve “plan” tartışmalarına konu alan Buca Cezaevi alanı için Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, alanın “Ticaret Alanı” olan planlarının Rekreasyon Alanı ve Genel Otopark Alanı olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisi gündeme gelmiş ve tartışmaların fişeği ateşlenmişti.
AK Parti grubu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın alanı rezerv alanı ilan ederek plan değişikliğini askıya çıkarıldığını ve bu nedenle belediyelerin alanda plan yapma yetkisi olmadığını savunurken İzmir Büyükşehir Belediyesi ve CHP İzmir İl Başkanlığı, bakanlık planlarını yargıya taşımışlardı.
CHP Meclis Grup Başkanvekili Murat Aydın ve üyeler, adliyeye binasına gelerek başvuru dilekçesi verdiler. Meclis Grubuna Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’da eşlik etti. Dava dilekçesini mahkemeye sunmadan önce açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, “Bugün CHP Meclis Grubu olarak, Buca Cezaevi alanını inşaata ve ranta açan sözde Çevre Bakanlığı’nın hukuka ve kamu yararına aykırı planının iptali için dava açmaya geldik. Birazdan dava dilekçemizi mahkemeye sunacağız. İçinde bulunduğumuz dönemin bütün hukuksuzluklarına ve yargının içinde bulunduğu bütün sorunlara rağmen CHP hukuka inanmaya devam ediyor ve sorunlarını demokratik meşru yollar ile hukuk yollarıyla çözmeye, hakkını aramaya devam ediyor” dedi.

BİZİM YANIMIZDA OLUN
Konuşmasında İzmir halkına ve Bucalılara da seslenen Murat Aydın, “İzmir halkına şunu söylüyoruz: Bizim yanımızda olun, birlikte hareket edelim. Buca Cezaevi alanını ranta ve talana açmalarına izin vermeyelim” ifadelerini kullandı.
ALAN SATILDI İDDİASI
CHP Meclis Grup Başkanvekili Murat Aydın, 9 Eylül kutlamaları sırasında alanın el değiştirdiğini söyledi. Aydın, “İzmir’in kurtuluşunun 100. yılında biz Kordon’da 100. Yılı gururla kutlarken bu beyefendiler tapu dairesinde bu araziyi sattılar. Kaça sattıklarını ve ne yapacaklarını bilmiyoruz. Ama şunu söylüyoruz: İzmir halkı ve CHP buna izin vermeyecek. Çünkü biz hakkı, hukuku ve adaleti savunuyoruz, savunmaya da devam edeceğiz. Buca Cezaevi alanı halkındır ve halkın kalmaya devam edecek” dedi.
SAO PAULO NASIL DÖNDÜYSE…
Aydın, alanda rant tepkisini dile getirirken örgütlü mücadelenin de önemini vurguladı: “Buca cezaevi alanı halkındı ve yeşil alan olacaktır. Oraya o inşaatı yapamayacaklar. İzmir halkına şunu söylüyoruz: Bizim yanımızda olun, birlikte hareket edelim. Buca Cezaevi alanını ranta ve talana açmalarına izin vermeyelim” dedi.

Editör: TE Bilişim