"Esnaf çok gerçekten çok kötü noktalarda"

İzmir'de esnaf gerçekten başından beri çok kötü noktalarda hatta 2020  Eylül ayında Kemeraltı'nda  20 tane esnafımızla  Genel Başkanımızı esnafla baya dükkanın içinden zoom toplantısı ile Genel başkanımızı buluşturdum. Bu toplantıda insanlar dertlerini anlattılar. Kemeraltı sizin de bildiğiniz gibi tarihi kimliğe sahip çok uzun yıllardır  iş aleminin can damarıdır İzmir'in, orada ki esnaf artık evine götürecek ekmek parasını kazanamamakta. Burada ki esnaf diyorum  çünkü diğerlerinin durumu daha bir berbat durumda çünkü Kemerlatı açık bir pazaryeri gibidir 2 bin 500 hektarlık  Dünyanın en büyük açık pazar yeridir.

"Hiç bir esnafın yüzü gülmüyor"

Diğer bölgelerde ki ensaf kardeşlerimizi de takip ediyorum Ödemişydi,Bergamasıyla,Tiresiyle,Menemeniyle her taraftayım  hiç kimsenin yüzü gülmüyor, ve adam diyor ki  ben diyor "40 yıldır bu devlete vergi ödedim beni bu devlet  bana 40 gün bakamadı. Devlet değil hükümetin yeteneksizleri bakamadı.Devletin kimliği farklıdır, Devletin idari mekanizması farklıdır. Hükümetler seçilip gelirler Devlet mekanizmasını organize ederler.Koordinatörlük yaparlar. Bunların Koordinatörlüğü zayıf sınıfta kaldı.Ondan dolayı ensaf bitik vaziyette.

"Üç harfli zincir marketler enafımızın iliğini kemiğini sömürüyor"

dediğiniz gibi intiharlar, kahveci esnafı, lokantacılar, kafeteryalarımız özellikle esnaflarımızın rencide olduğu ve zafiyete uğradığı noktalarda bu üç harfli  zincir marketler bunlarda esnafımızın iliğini kemiğini sömürüyor, çünkü dün kanun çıkarttılar biz ekonomi masasınında bunu  madde madde işledik  bende günlerdir bunun üstünde duruyorum.17 gün boyunca esnaf kapalıysa bu 17 gün boyunca zincir marketler de kapalı olacak böyle bir haksız rekabet olamaz.

Editör: TE Bilişim