Erzurum’un Çat ilçesi Belediye Başkan Yardımcısı Mazhar Özdemir, sosyal medya hesabından AK Parti’li belediyede yolsuzluk yapıldığını iddia etti.

İlçede kamunun milyonlarca lira zarara uğratıldığını belirten Mazhar Özdemir, Çat Belediye Başkanı AK Parti'li Melik Yaşar’ın Cumhurbaşkanının ismini kullanarak kanunsuz işler yaptığını paylaştı.

Çat Belediye Başkan Yardımcısı Mazhar Özdemir ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar gündeme oturdu.

AK Parti’li Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar’ın ilçede keyfi uygulamalar yaparak devleti milyonlarca lira zarara uğrattığını paylaşan Mazhar Özdemir, iddialarını Twitter hesabından sıraladı.

İşte o paylaşımlar:

Kuruluşu usulsüz olan Çat-SA A.Ş adına Fen işlerine şartlı tahsis edilen Kızılca Mahallesi 171ada 2 parselde hiç bir mevzuata uymadan Çat-SA adına yatırım yapılmıştır. Tahsis hükümsüzdür. Müdahale edilmeli 7 milyonluk kamu zararı oluşmuştur.

Belediye Başkanı kamu hizmetini etkin verimli ve halka hizmet noktasında kanunlara uygun olarak hizmet yürütmekle mükelleftir. Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar’ın, Sayın Cumhurbaşkanımızın adını kullanarak hiç bir kanuna uygun olmayan uygulamalarını açıklamam gerekli.

SUÇLANAN BAŞKAN KONUŞTU

Yardımcısının iddiaları kesin bir dille yalanlayan Çat Belediye Başkanı AK Parti'li Melik Yaşar, Pusula gazetesinden Cihat İncesu’ya konuştu.

Söz konusu başkan yardımcısının oğlunun belediyede çalıştığını ifade eden Başkan Yaşar,  “Oğlu belediyemizde  sözleşmeli olarak çalışıyordu. Bizin göreve gelmemiz ile birlikte sözleşmesini yeniledik. Ancak  bu yıl pandemi nedeni ile belediye bütçesi uygun olmadığı için, 4 kişi ile sözleşmeyi yenilemedik.  Bu nedenle başkan yardımcısı bizi hedef alarak asılsız iddialarda bulunuyor” dedi.

Bahse konu yatırımın beton santrali ve kilit taşı fabrikası olduğunu belirten Başkan Yaşar, “Her ikisinin de açılışı yapıldı. Kendisi de sayısız övgü yağdırdı bu hizmetlere. Bunlar leasing ile yapılan yatırımlardır. Kendisi ile yargıda hesaplaşacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim