Aydın siyasetinde son dakika flaş bir gelişme yaşandı. Türkiye’nin en büyük İYİ Partili Belediyesi’nde şok bir istifa yaşandı. İYİ Partili Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan kurucusu olduğu partisinden istifa etti. Milliyetçi Hareket Partisi Nazilli İlçe Başkanlığı görevinden ayrılarak, İYİ Parti’yi kuran isim olarak bilinen Başkan Özcan, 31 Mart 2019 seçimlerinde Nazilli Belediye Başkanı seçildi. Son dönemlerde ismi AK Parti ile anılan Başkan Özcan’ın bugün Ankara’da partisinden istifa ettiği bilgisine ulaşıldı. Özcan yarın düzenlenecek törenle, AK Parti saflarına katılacak. Deprem etkisi yaralatan haberin ardından İYİ Partililerin Belediye Başkanına ulaşamadığı öğrenilirken, yarın yapılacak olan Ak Parti Grup Toplantısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özcan ve arkadaşlarına rozet takması bekleniyor. 
MECLİS ÜYESİ GÖLGESİZ; “BAŞKANIM NERDEYSE BEN DE ORADAYIM”
Bölgedeki gazetecilerin, Ak Partiye geçecekleri söylentisiyle ilgili bilgi almak istediği Belediye Meclis Üyesi Ali Gölgesiz, “Başkanım neredeyse ben de oradayım” derken, Şu an Başkan Vekilliği görevini yürüten Bülent Burmaoğlu soruları yanıtsız bıraktı. Aynı zamanda Belediye Başkan Yardımcısı olan ve Ak Partiden İYİ Parti’ye geçen Kadir Mutlu ise bu transferi yalanladı.
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ TRANSFERİ DOĞRULADI
İYİ Partili Özcan’ın Çarşamba günü yapılacak olan Ak Parti Grup toplantında Ak Parti saflarına katılacağını doğrulayan, Aydın Ak Parti Milletvekili Bekir Kuvvet Erim ise yaptığı açıklamada, “Ak Parti içerisinde, Büyük bir Aileyi barındırıyor ve güçlü bir iktidar partisi, (Kürşat Engin Özcan) Başkanımızın Partimize geçeceği doğru” diye konuştu.
AK PARTİ İL VE İLÇE BAŞKANLARI ANKARA’YA DAVET EDİLDİ
Çarşamba günü Ak Parti’ye katılacağı öğrenilen Başkan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın rozet takma merasimi için, Parti Genel Merkezinin İl Başkanı Ömer Özmen ve Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak’la birlikte yönetim kurulu üyeleri de Ak Parti Genel Merkezine davet edildi.
İYİ PARTİ İL BAŞKANI RECEP TANER “BAŞKANA ULAŞAMIYORUZ”
Belediye Başkanı Özcan’ın Ak Partiye geçişiyle ilgili açıklama yapan İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Özcan’la en son gece yarısı görüştüğünü ve bugün ise telefonla kendisine ulaşamadığını belirterek; “Tarafımıza bu yönde gelen bir açıklama ya da istifa söz konusu değil, ancak, biz de konuyu basından takip ediyoruz” dedi.
GENEL MERKEZ TARAFINDAN ÜZERİ ÇİZİLDİ
Başarısız grafiği nedeniyle İYİ Parti Genel Merkezi tarafından da üzeri çizildiği öğrenilen Özcan’ın önümüzdeki yerel seçimlerde aday gösterilemeyeceğini öğrenmesi üzerine, koltuğunu garantiye almak için Ak Parti saflarına katılacağı öğrenildi.
NAZİLLİ BELEDİYESİ EKONOMİK ÇIKMAZDA
Kulislerde ise ekonomik krizdeki Nazilli Belediyesini MHP’li Başkan Haluk Alıcık’tan devraldıktan sonra 1.982.373 TL borcu pankart yaptırarak Belediye binasına astıran Özcan’ın görev yaptığı süre içerisinde belediye borcunun 450 Milyon Liraya ulaşması, banka hesaplarına da bloke konulan Nazilli Belediyesinde Özcan’ın elini kolunu bağlaması bu geçişte önemli bir rol oynadığı konuşuluyor. Öte yandan Belediye hizmet araçlarının akaryakıt alması için anlaşılan akaryakıt istasyonunun dahi yüklü borç nedeniyle araçlara yakıt vermediği öğrenildi. 

Editör: TE Bilişim