DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Kastamonu İl Kongresinde konuştu. Babacan’ın gündeminde mafya-siyaset ilişkisi ve alınan korona virüsü önlemleri vardı. Babacan şu ifadeleri kullandı:

CUMHURBAŞKANI İTTİFAK BOZULMASIN DİYE KÜÇÜK ORTAĞA SES ÇIKARMIYOR: Suçluluğu mahkemelerce sabit bulunmuş bir suç örgütü yöneticisi bir siyasetçiyi tehdit etti. Çok ağır hakaretlerde bulundu. Her konuda hemen anında açıklama yapan Cumhurbaşkanından bir ses duydunuz m? Çok değil, 7 sene evvel “Çeteler dönemi, mafya dönemi bitmiştir” diyen Cumhurbaşkanı, bugün illegal yapıların suça konu sözlerine tek kelime edemiyor. İttifak bozulur kaygısıyla, ortağının suça sahip çıkmasına ses çıkarmıyor.

İLLEGAL YAPILARIN SİYASETİ DİZAYN ETMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ: İllegal yapıların siyaseti dizayn etme çabalarına müsaade etmeyeceğiz. Türkiye, illegal yapılardan da bu yapıların arkasına saklanan siyasetçilerden de büyüktür. Suç örgütlerinden, illegal yapılardan, ülkemizi 90’lı yıllara döndürmek isteyen karanlıktan “Korkma Türkiye” diyoruz.

ÖNLEM ALDIK DEMEK İÇİN GENELGE YAYINLADILAR: Salgınla mücadelede sırf önlem aldık demek için sonuç getirmeyecek bir genelge yayınladılar. Salgınla mücadele etmek için değil de sanki sadece ceza kesmek için genelge çıkarmışlar. Biz size önlem alın dediğimizde, milletimize ceza keserek kasayı doldurmanız için önlem alın demedik. Halkın sağlığı için önlem alın dedik.

VERİLERİ BİLİM KURULU’NDAN BİLE SAKLIYORLAR: Bir Bilim Kurulu üyesi çok enteresan bir açıklamada bulundu: “Vaka sayılarını biz de bilmiyoruz, Kurula gelmiyor” dedi. Bilim Kurulu tavsiye üretecek, hükûmete doğrusunu söyleyecek. Verilerle oynamaya TÜİK’ten alıştılar da, görüş oluşturan Bilim Kurulu’ndan veriler saklanır m? Sırf bu salgınla mücadele etmek için oluşturduğunuz Bilim Kurulundan, oradaki bilim insanlarından gerçekleri saklayamazsınız.

DEVLETİN CEPLERİNİ BOŞALTTIKLARI İÇİN EKONOMİK ÖNLEM ALAMIYORLAR: Hazineyi boşaltıp, ülkeyi borç batağına soktukları için ekonomik önlem de alamıyorlar. Gelişmiş ülkeler gibi “siz yeter ki sağlığınızla ilgilenin” diyerek vatandaşımıza hibeler, destekler veremiyorlar. Çünkü daha salgın ortada yokken devletin ceplerini boşalttılar. Devletin sağ cebini de, sol cebini de, arka cebini de boşalttılar.

Kaynak: Gazeteduvar.com.tr

 

Editör: TE Bilişim