CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerine yaptığı açıklamalara AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’dan cevap geldi. Gelen cevaplar üzerine ikili arasında büyük bir tartışma çıktı.

CHP’li Erdoğdu’nun ‘’Sayın Recep Tayyip Erdoğan bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sizi seçimle indirdikten sonra Vatana ihanetten yargılanmanız için bütün gücümle çalışacağım’’ sözlerine AK Partili Dağ’dan sert tepki geldi.

Dağ şu açıklamalarda bulundu:

Ateş olsa cirmi kadar yer yakacak olan sözde siyasetçilerin Cumhurbaşkanımızı yargılama tehditlerine pabuç bırakacak değiliz. Daha önce de iktidarımızı TRT’den canlı olarak yargılayacaklarını söylemişlerdi. 27 Mayıs zihniyetinin devri sabık yaratma hayalleri hâlâ çok diri. 

Bu zihniyete 15 Temmuz gecesi haddini bildirmiştik ancak belli ki hâlâ akıllanmamışlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hukuku bu milletin hukukudur ve biz, liderimizin de milletimizin de hukukunu asla çiğnetmeyiz.

19 yıldır yapılan her seçimde milletimiz tercihini Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'den yana kullanmıştır. Biz devlet yönetmeyi de millete hizmet etmeyi de hepinizden iyi biliriz.

Pandeminin zor şartlarından istifade ederek yaptığınız çamur siyasetini ise milletimiz gayet iyi görüyor. Allah’ın izni ile 2023 seçimlerinde zafer yeniden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın ve Cumhur İttifakı'nın olacaktır.

'ALAYINIZ YARGILANACAKSINIZ'
Bu sözler üzerine Erdoğdu, ‘Alayınız yargılanacaksınız, yargılanmanız TRT’den canlı yayınlanacak. Haksızlığa uğramayın... Ve gelecekte sizin yaptıklarınızın aynısını kimse bu Millete yapmasın diye... Senin yargıda takip ettiğin işler dahil... MHP - İYİ Parti davası dahil...’ dedi.

'HODRİ MEYDAN!'
Vekil Dağ, Erdoğdu’ya ‘hodri meydan’ diyerek “Hakkımda ne biliyorsan, elinde ne tür bir belge, bilgi ve şahit varsa hemen yargıya taşımanı bekliyorum. Hodri meydan! Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun” restini çekti.

'TBMM'DE KOMİSYON KURULSUN'
Erdoğdu Dağ’ın sözlerine karşı soruşturma komisyonu kurulması istediğini belirtti ve “Onu diyorum... TBMM ikimiz hakkında soruşturma komisyonu kursun... Ben kaçak veya kanunsuz iş yapmışsam hepsi çıkar... Abdestini bilmem... Ben Partimi biliyorum Partim bu önergeye EVET diyecek... Sen hazır mısın? Yarın verelim önergeyi... Hatta liderlerimizi de dahil edelim...” diyerek konuyu meclise taşıma teklifinde bulundu.

'KAÇAK VİLLA PSİKOLOJİNİ BOZDU HERHALDE KÜÇÜK ENİŞTE'
Bunun üzerine Dağ, “Bugün kaçak villana ilişkin haberler psikolojini bozdu herhalde küçük enişte. Kuru hamaseti bırak. Beni iyi tanırsın. Lafı uzatmanın manası yok. Ben diyeceğimi dedim. Hadi hayırlı geceler olsun” diyerek münakaşayı bitirmek istediğini belirtti.

'CEVAP VERMEZSEM NAMERDİM'
‘Kaçak villa’ sözleri üzerine Erdoğdu, “Sevgili Hamza anahtarı vereyim kaçak villama git... Bir bak... Villa mı? Kaçak mı? Kaç para... Nasıl almışım... Hepsini sor... Hepsine cevap vermezsem namerdim... Sana üzülüyorum... Hayat işte... Seni oraya koydu... Beni de buraya... Sana ve size yazık oldu... Sen bunu düşün...” dedi.

Editör: TE Bilişim