Bu hafta yazı biraz geç kaldı. Keyfim yoktu ama sizden gelen tepkiler biraz kendime gelmemi sağladı. "Umut her zaman var. Yeter ki sen iste..." dediniz. İşte bu haftanın hali pürmelali... 

TAM BİTTİ DERKEN... 
Korona Günlerinde tüm sektörler zor durumdaydı. Global bir krizin sonuçlarıydı bu... Eve kapandık, evden çalışmaya çalıştık. Ama basın haberdar etmek için her zaman sahadaydı. Muhabir dostlarım kimi toplantılara alınmasa bile kapının önünde ufak bir haber alırız umuduyla bekledi. Reklam gelirleri düşse de güzel günlerin geleceği umuduyla çalışmaya devam ediyorduk. Olsundu normalleşme süreci başlıyordu. İşler açılacak rahatlayacaktık. 

HAYAT SÜRPRİZLERE GEBE... 
Hayat komşu kızından gelen taze lavaşa sarılmış tantuni gibidir. Tam ne yiyelim diye düşünürken geldiyse ne mutlu size... Sürprizler her zaman karşımıza çıkar... KİMİ MUTLU EDER, KİMİ TEPETAKLAK... Geçtiğimiz ayın son günü tam her şey güzel olacak derken, tam normalleşme başladı reklam gelirleri artacak diyorduk ki bir genelge tüm planları altüst etti. Pandeminin büktüğü belimizi genelge kırdı. Şimdi tüm yerel basın kaygılı, özel sektör bitme noktasına geldiği için belediyelerin desteği ile bu zor günlerde ayakta kalan gazeteler şimdi de tasarruf tedbirleri gerekçesiyle, reklam ve abonelik yasağıyla, iyice darboğazda... Genelgede doğru tedbirler var tamamda reklam ve gazete almaktan tasarruf olur mu? İş dünyası buna tepki verir mi? Muhalefet yerel basına destek olacak mı? Zaten gönülsüz reklam veren bazı belediyeler çözüm aramak yerine bu maddeyi bahane mi edecek? Büyük başkanlar yanımızda olacak mı? Hep beraber göreceğiz. 

YEREL BASINA ENGEL DEĞİL DESTEK OL...
İzmir Gazeteciler Cemiyeti genelgeden geri adım atılması konusunda umutlu... Yoksa bir çok arkadaşımız işsiz kalacak. Geçen gün İGC'nin Başkanı Dilek Gappi ile görüşerek, bir hareket planı yaptık. Bugünden itibaren, bu genelgenin o maddesi değişinceye kadar mücadele edeceğiz. TGS Ege Bölgesi Şube Başkanı Halil İbrahim Hüner ise, “Haberden, bilgiden tasarruf olur mu? Gerçeğe, doğru bilgiye daha fazla ihtiyaç duyulan bu günlerde alınan bu karar tüm toplumun zararınadır. Öte yandan bu karar, pandemi, ekonomik kriz ve dijitalleşme ile zaten büyük zorluklar yaşayan yazılı medyaya ölümcül bir darbe vuracaktır” diyerek tepki gösterdi. Yenigün gazetesi manifestosu çok yerindeydi. 

HABERDEN TASARRUF OLMAZ! 
Bu süreçte sizlerde bir gazete fazla alabilir ya da markanızın reklamını vererek hem cansuyu olup, hem de markanızın imajını parlatabilirsiniz. Haberden tasarruf olmaz. Doğru haberi, tarafsız yorumu kendinizi yerel basında bulabilirsiniz. Size ayna olan bize sahip çıkmalısınız. İzmirli iş insanları da bu krizde bir formül üretecektir diye düşünüyorum.

HAFTANIN ÖZETİ... 
Serdar Aksoy tahliye edildi. Başkanlığa dönecek mi? İzmir Baro seçimi yapıldı. Av. Özkan Yücel güven tazeledi. Dünyanın Leydisi, Almanya'nın Başbakanı Angela Merkel, 18 yıl Almanya'yı yönettikten sonra emekli oldu. Bence dünyayı kadınlar yönetmeli... Tosuncuk tutuklandı, Kurban Bayramı yaklaşıyor... Akbank "Güvenimizin eseri" bir garip olay yaşadı iki günde zor toparlandı. İşten çıkartma yasağı sona erdi. Ancak yeni teşvikler geldi asgari ücretten bir yıl vergi alınmayacak. Çıkardığınız elemanı asgari ücretle geri alın. Varyantlara dikkat! Delta, Delta Plus, Gamma derken Lambda... Aynı anda ikisi bir arada bile mümkün... Kısaca, Maske, mesafe ve temizliğe devam. Yaz geldi deodorant çantada kalmasın arada sıkın ter kokusu maskeden geçiyor. Kadına şiddet sürüyor... Karınızı ve çocuğunuzu haşlamanın cezası sadece 3 yıl... Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu'nun Korona aşısını Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer yaptı. Birlikte tüm vatandaşlara aşı çağrısında bulundular. BEN DE 2. DOZU BUGÜN OLUYORUM... Yangın mevsimi başladı. Dikkatli olmak lazım. Can dostlarımız rahat! Hayvanları koruma yasası çıktı. Bu daha başlangıç daha da gelişecektir. Avrupa Futbol Şampiyonası bitti. Şimdi 23 Temmuz'da Tokyo 2020 Olimpiyatları başlıyor. Müsabakalar seyircisiz olacak. Emniyet Müdürleri kararnamesi yayınlandı. Mehmet Şahne İzmir Emniyet Müdürü oldu. Mersin'den gelen Şahne'ye başarılar diliyorum. Kemalpaşa Yörükler Derneği Başkanı Özcan Bulut ve İşpirliler Derneği Başkanı Osman Saraç güven tazeledi. 

EURO 2020...
İngiltere-İtalya final maçıyla sona eren Avrupa Şampiyonası'nda zafer Gök Mavilerin oldu. Penaltılarla kaybeden İngiltere ilk kez kupayı alma şansını kaybetti. 53 yıl sonra İtalya tekrar şampiyon... İtalya- Türkiye maçı ile başlayan turnuva pandemi nedeniyle bir yıl ertelenmişti. İlk kez ikiden fazla ülkenin ev sahipliğinde gerçekleşti. İtalya'da başladı, İngiltere'de bitti. Açılış ve kapanış töreni muhteşemdi. Türkiye puansız döndü. Teknik direktörümüz Şenol Güneş "İlk ve son maç unutulmaz ilk maçı italya İle oynuyoruz finalde de oynamak istiyoruz." Son maçta biz yokuz ama İtalya var. Güneş Hocam kahin gibi maşallah! 

AVRUPA ŞAMPİYONASI ANISI... 
Küçükken dedem, amcam, ben seyrederdik maçları... Babaannem meyve servisi yapardı. Öncesinde de dedeme bol köpüklü bir kahve, karşılıklı içerlerdi. Her maç öncesi iddiaya girerdik. Turnuva başında da herkesin bir takımı olurdu. Ben Fransa ya da Hollanda'yı tutardım. Amcam İtalyanları... Dedem biraz politik bakardı olaya... Genelde Almanya'yı tutardı. (1980 Almanya, 84 Fransa, 88 Hollanda, 92'de İzmir'de izledim maçları Danimarka, 96 dedemle son turnuva Almanya kupayı aldı.) Türkiye o yıllarda başarısızdı. Eleme gruplarında, hep hüsrana uğrardık. Amcam ve tayfası maçların provasını langırtla yapardı. Şimdiki gibi playstation yoktu. Langırt kraldı. Fırfır yapmak yasaktı. Bazen bana kaleyi emanet ederlerdi Langırt sonunda kaybeden dönme dolap ısmarlardı. Dışarıya çıkamadığımız akşamlarda da çivili maç yapardık. Bir tahtaya çakılmış çiviler arasından düğmeden top ile oynanan oyunda oldukça başarılıydım. Güzel günlerdi... 

HERKES HAK ETTİĞİNİ... 
Sosyal medya geliştikçe laf sokma turları çoğaldı. Dost geçinenler yüzünüze söyleyemediği şeyleri mesajla yazıyor. Yorum atıyor. Bazen çok sağlam ilişkiler kuruluyor bazen de fos çıkabiliyor.  
Z kuşağı bu işin altından nasıl kalkıyor anlamıyorum. Bir gün yüzünüze gülen ertesi gün selamınızı almıyor. Demek ki kimseye hakettiğinden fazla ilgi göstermemek lazım.... 

BİZDEN... 
Gazetemiz hazırlanıyor. 16 Temmuz'da basılacak. Reklamlarınız için son günler... 

Radyo Ege'de yeni şarkılar ile eski şarkılar harmanlanırken haber ve show programlarıyla yoğruluyor. Çok yakında farklı sürprizlerimiz olacak. Çok yakında Serdar Ortaç'ın trıbute albümü çıkıyormuş. 

Haber, sonmuhur.com ve sosyal medya hesaplarımızda... Son Mühür Tv'de konuklarımızla buluşmaya devam ediyoruz. 

Radyo Ege'de... Kırmızı Pabuçlu Prens Buray... Sen sevda mısın? diyor. 

"Umut yok, bir ışık yok gözlerinde
Ben hala bekleyenim olsun
Ateş yok, sıcaklık yok ellerinde
Ben yanarım, aşkın sağ olsun
Sen kapımı çal ansızın, gir içeri
Her zaman başımın üstünde senin yerin
Dilim tutulur sözcükler uçarsa aklımdan
Benim güzel misafirim, sen hep hoşgeldin... "


Haftaya buluşabilmek dileğiyle, daima gülümseyin...