Zamanı her yıl 10 Kasım tarihinde saat 9’u 5 geçe durduranlar bilirler, vazgeçmek öyle kolay değil! Hayatı boyunca düşüncesi, mücadelesi ve üstün başarısıyla saygının ve sevginin en güzelini hak eden Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının ve ebediyete uğurlanışının 83.yıl dönümü! Ve bizler duyduğumuz siren sesinde aynı hüznü tekrar, tekrar yaşasak bile biliyoruz; bizler onun emaneti hürriyetin çocuklarıyız.

"Çağımızda hiç bir isimi Mustafa Kemal Atatürk'ün adı kadar büyük saygı ve sevgi yaratmamıştır."

Atatürk yüzyılın büyük insanlarından birinin tarihi başarılarını, Türk halkına ilham veren liderliğini, modern dünyanın ileri görüşlü anlayışını ve kudret ve yüksek cesaretini gösteren bir liderdir...


Mustafa Kemal Atatürk, çocuklara ve kadınlara  değer veren bir liderdi. Ülkenin gelişip yükselmesinin, çağdaş bir  medeniyetleri yegane yolunun çocuklara verilen eğitim , kadınlara  verilen değer olduğunu sürekli dile getiren.  Ve  gittiği her yerde okulları ziyaret ederek çocuklarla vakit geçiren Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklar için söylediği bir söz ise, günümüz Türkiyesi’nde küçücük bedenlere yapılan çirkin istismarlara ders olacak nitelikte: “Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir.”

 “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız.Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz.Kendinizin Ne Kadar Önemli, Değerli Olduğunuzu Düşünerek Ona Göre Çalışınız. Sizlerden Çok Şey Bekliyoruz.”
Cümlesini kurmaktadır .

Mustafa Kemal Atatürk’;  “Çocuklar ve kadınlar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, Onlar her koşulda daha özel ele alınmalıdır.” Sözünü kutlanmıştır.

Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir milletinde, Anadolu kadınının; üstünde kadın mesaisi zikretmek imkânı yoktur ve dünyada hiçbir milletin kadını 'Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim' diyemez. Cümlesi ifade edilmektedir…

Aynı çağda yaşayan, gerek kendi milletleri, gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan liderler, bu gün unutulmuş veya kötü miraslarıyla anılır olmuştur. Atatürk ise, sevgi ve saygı uyandırarak Türk milletini çağ ile tanıştırmaya gayret edip varlığını teminat altına almaya yöneltmiştir.
Yalnızca 10 Kasımlar değil, düşünce ufkumuzda Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumlulukları ve gösterdiği hedefler asla unutulmamalıdır.

“Seni anlayan ve seven gençler  ,her daim var olacaktır.
Atamızı Özlem ve saygıyla anıyoruz….10 Kasım 193∞."