Şarkılar bizi alır,  çok uzaklara götürür.  Kimi,  “Parayla saadet olmaz” der.  Kimi “Para para para varlığın bir dert yokluğun yara…”  Para, Lidyalılar zamanında bulunan her kapıyı açan bir anahtar… Paran varsa her şeyin en güzeli senin. Yoksa vay haline… Bazen sahte mutlulukları bile satın alabilirsin.  “Ah bu şarkıların gözü kör olsun.” Canın sıkılır şarkılardan fal tutarsınız. Reklam denk gelir.  Radyo Ege’de şu an Kayahan Usta söylüyor.  “Mavilim”  oğluşumun şarkısı… Doğumunda bu şarkı çalıyordu. “Hiç unutma arada bir hatırla sevişmelerimizi ah sevgilim beni sakın unutma” Günler dayanılmaz oldu.  Nereye baksam sen…  “Martılar mahsun oldu onlar bile ağladılar. Şarkılarda düşünmek seni bana getirmez ki… Seni bana getirmez ki”

Aşk, sevgi, ayrılık konuları şarkıların can damarı gibi… Biz şarkılarla yaşayıp, duygulanırken hayat akıp gider. Her seferinde bu son olsun derken, yaralar sarılır yeni aşklara yelken açılır ama çalan bir şarkı sizi geçmişe götürür. Onu hatırlatır. O içinizde kalan öpmeye doyamadığınız esmer kıza götürür. “Fırtınam, felaketim hasretim…  Dön bebeğim, dön çaresiz başım ayrılık böyle uzun sürmez ki” Ne yaparsan yap dönmez biten bitmiş geçmiştir.  “Doymadım doyamadım sevmelere seni ben kimseyi koyamadım yerine…” duymaz seni… Oysa sevmek bir ömür sürer… Sevdiğin hiçbir kadına düşman olmazsın. Vurgun yemiş misali tutunursun aşka… Kadınlar olmasa bu dünya yaşanmazdı zaten...

**

Kadınlar yönetmeli…

Efes Oteli’nin eşsiz bahçesi Günebakan tarlası gibi, birbirinden renkli iş kadınları ve birkaç iyi adam bir araya geldik.  Adana, İzmir, Ankara, Gaziantep, Aydın, Kocaeli, Bursa, ve Afyonkarahisar’dan gelen farklı kültürdeki kadınlar bir amaç uğruna buluşarak, Türkiye’nin ilk kadın federasyonunu kurdular.  Anadolu Kadınının gücünü gösterecek, genç kızlara rol model olacak. Kadınlar artık duvar kenarlarında değil karar masalarında oturmak istiyorlar. İzmir’de birçok konuda kadınlar ön planda ama diğer illerde böyle değil.  Kadının elinin değdiği her yer cennetten bir köşe oluyor.  Huriye Sertel başkanlığında GİFED’in, kadın sorunlarına derman olacağına inancım sonsuz. Tüm bu güzelliklere rağmen kadın cinayetleri ve şiddet aynı hızla devam ediyor. Belki bu federasyonun direk görevi değil ancak istihdam çoğalır ve ekonomik özgürlük sağlanırsa kadın güçlenir. Boyun eğmez. Kadınlar güçlerinin farkına vardığında erkek egemen bir toplumdan eşit bir topluma yönelinir. “Bir kadın, ne zaman kendi sesini duyurmak için ayağa kalksa, planlanmamış bile olsa tüm kadınlar için de ayağa kalkmış olur .” Tüm kadınların daha mutlu ve huzurlu olduğu bir ortamda yaşaması dileğiyle…

**

Afgan Kadınları…

Kadınlar tüm dünyada sıkıntılar yaşıyor. Ancak en çok gözyaşı dökenler şu an Afganistan topraklarında… Özgür yaşamları ancak 10 yıl sürdü. Taliban tekrar yönetimi ele geçirmesi sonrası yeniden 2. sınıf vatandaş konumuna düşecekler. Bu yüzden ülkeden kaçmaya çalışıyorlar. Dünya,  kadınların bu feryatlarına ne kadar sessiz kalabilecek göreceğiz. Birinin babalık yapması gerekiyor.

**

İzmir Babayı uğurladık…

İzmir çok önemli bir değerini kaybetti. Salı günü son yolculuğuna uğurladığımız İzmir Baba ile ne çok anımız var. Her zaman gülümseyen yüzüyle, tonton babamızdı O. Zaman zaman farklı fikirlerde olsak bile sıkılmadan dinler sonra kendi fikrini söylerdi. Hiç kimseye sesini yükseltmez, kendisine haksızlık yapılsa da içine gömer yine doğru bildiği yolda ilerlerdi. Sevenleri anılarını anlatırken ne kadar şanslı olduğumu hissettim. Onunla karşılıklı kahve içmenin keyfini yakalamak, yayın öncesi ve sonrası sohbetler… Fuardan Yüzyüze programının finalinde Tayfun Göçmenoğlu ile birlikte doyumsuz bir yayın… Bir yıldız daha kaydı. İzmir seni hep hatırlayacak. Daha geçen hafta “İyi ki doğdun Sancar Ağabey… Daima gülümse “demiştim. Gülümseyen yüzünle aramızdan ayrıldın. Şimdi cennette bizi bekliyorsun. Elbet buluşacağız… Çok sevdiğin İEF sensiz açılacak…

**

İhtiyar Delikanlı 90 Yaşında…

İzmir Enternasyonel Fuarı’na sayılı günler kaldı. Yine Kültürpark’ta… Yine coşkulu… Yeniden umutlu… Geçen yıl 5 günle cüce bir İEF yaşamıştık. Bu yıl karnaval havasında çeşitli sürprizlerle 90. Kez kapılarını açıyor. Her yılın ayrı bir güzelliği var. İçinizdeki çocuğun fuara özlemini bir nebze hafifletecek yeni fuara alışmanız lazım. Olumsuz söylentilere, ön yargılara kulağınızı tıkayıp en az bir gün fuarlı gecelere katılın. Tarhana Baba’dan enerjinizi alın gezin yorulunca Tariş’in dillere destan şırasından için… Eski günleri hatırlayın, anılarınız canlansın ama asla “Nerede o eski fuarlar ?” demeyin.  Dünya değişiyor. İEF gelişiyor. Ayak uydurun tadın çıkarın. Folkart, iki yıl aradan sonra tekrar fuara sponsor olmuş. Keşke İzmirli diğer firmalarda eleştirmek yerine daha iyi bir İEF için elini cebine atabilse…Teşekkürler İzmir’in Başkanı Tunç Soyer… Teşekkürler İzfaş çalışanları ve başta Folkart olmak üzere diğer sponsorlar...  İEF her zaman Kültürpark’ta yaşamaya devam edecek. Keşke oradaki yapıların etrafındaki garip metal çerçevelerden kurtulunsaydı.

**

Kim haklı…

Kayahan benim için çok özeldir. şarkılarıyla birçok kez aşk yaşadığım büyük usta  aramızdan ayrıldı ama eserleriyle yaşıyor bir de Kızı ve eşi arasında yaşanan tartışmalarla… Kayahan’ın sağlığında da Beste ile İpek’in arası açıktı ama bir şekilde barışıyorlardı. Şimdiler de yine bu ikili gündemde… Bence Beste haklı… Başka bir evlilik yapan İpek’in hala AÇAR soyadını taşımaması gerekiyor. Ya da sadece onun soyadını taşıması… Yeni eşi ve eski eşinin soyadını bir arada kullanması ilginç olmuş. Bir de Gönül Köşkün de eşi ile kalması olayı var. Bunda da İpek haklı… Alper Kömürcü ile mutlu evliliğini bu evde de sürdürebilir.    “Çıkamam menzilenden, tutsağım, esirim ben, anla halimden…”

**

Bizden…

Fame City, geçmişte birçok kişinin özel anılarını süsleyen yer. Hayalet otel Hilton’un altında faaliyetine devam ediyormuş. Burada, geçen akşam kendi aramızda bir bowling turnuvası düzenledik.  Önce 3 gruba ayrıldık. Ben nal topladım ama para ödülü olduğunu bilmiyordum.  Finale  Bizim takımın gururu Cihan, Atilla ve Sezcan kaldı. Zorlu mücadele sonunda şampiyon Cihan oldu.  (Neyse Celali Bey olmadı ya…) Çok keyifliydi. En kısa zamanda tekrar edeceğiz.

Perşembe günü CHP Manisa- İzmir buluşmaları, AK Parti İzmir milletvekili Necip Nasır Basın Toplantısı, İYİ Parti’ye katılım, İzmir’in Başkanı Soyer ile AK Parti İl Başkanı  Sürekli Buluşması ve Karşıyaka Fan Zone açılışı vardı… Birbirine yakın saatlerdeki etkinliklerin hepsinde bulunmak çok keyifliydi. Daha güzel işle r yapacağız ekibimiz büyüyor. Farkı fark edeceksiniz. Markanızın hedef kitlesine ulaşması için, Gazetemiz ve Radyomuzla yanınızdayız… Reklam rezervasyonlarınızı bekliyoruz.

Radyo Ege’de Funda Arar söylüyor. Seferihisar’da yaşayan Hale, Lale, Jale kardeşlere ve turnuvanın şampiyonu Cihan Ünübol’a gelsin…   “Gerisi Bende”

Yak ateşi kalbimin üstüne
Yaz aşkının ismini bedenime
Yarım da kalsa yanalım gitsin
Günah da olsa "Eyvallah" öderim

Sen gece ol, ben sabahın
Sen kaçak ol, ben belalın
Sen sadece sev
Gerisi bende…”

Haftaya buluşmak dileğiyle, DAİMA GÜLÜMSEYİN…