Merhabalar

Sizlere bu hafta gökyüzünden, kaosun içerisinden güzel haberler getirdim.

Anlatacaklarım arasında, yılın en şanslı günü olarak ifade edilen bir günümüz dahi mevcut.

11 Şubat 2021'de gökyüzünde adeta iki yeniay evresi olacak. Hem Güneş'imiz, Ay'ımızla birlikte kucaklaşacak  hem de yaşamımıza bolluk, bereket ve şans getiren Jüpiter ve Venüs'ümüz kavuşacak.

Bunların hepsi sizlere bu hafta dilim döndüğünce anlatmak istediğim "şans" konusunu irdelemekte, üzerinde biraz düşünmek ve sorgulamak gerektiğini vurguluyor. 

Sizce şans nedir ' 

Yeterince şanslı mısınız'

Şansın bir süresi,  süreci var mıdır'

Yaşamınızda şans olarak tanımadıklarınız neler,  tüm bunlar yaşamınızın ne kadarını kapsıyo? Yeterli mi'

...

Sizinde tahmin edeceğiniz gibi, bu sorular tıpkı varlık ve yokluk gibi, dual bir algının sonucu.

Aslına bakarsanız, beynimiz hedonisttir. Yani  hazcı. Hem tüm zamanların kollektif bilgi dataları ile  hem de kendi içinde oluşturduğu düşünce yapıları ile işlevseldir, geçmiş bilgileri referans noktası alarak, algıyı oluşturur, kendi içinde "bu, budur" gibi karara varır. Genelde, alt bilinçle işleyen bu hazcı yapı, acı veya sevinçtir. Bunu bir ilişki modeli ile açıklarsak eğer, "insan, bir ilişkide ya mutludur, ya mutsuzdur" gibi anlatabiliriz. Astrolojik olarak ilişkiyi "sinastri" adındaki bir analiz yöntemi ile  ilişkinin ruhsal, psikolojik, sosyal, ekonomik, olarak tüm sentezleri ile geniş bir perspektiften inceleriz. Bu sentez, ikili ilişkilerde yapılabileceği gibi, ticari birlikteliklerden, ülkeler arası ilişkilere kadar, tüm ilişki dinamiklerinin incelenebildiği sentezdir.

 Hormonal olarak ise, ostörejen ve testesteron miktarlarından bahsedebiliriz.

Kainatta algıladığımız tüm gerçeklikler, sembolik kökenlidir. Aslında bunu "bilginin arkesi, semboldür" aforizmamla dilim döndüğünce anlatırım, şimdi sizlere anlattığım gibi. Kainattaki tüm oluş ve varoluş süreçleri, zıtlıkların birliği ve bütünlüğü ile bedenlenir ki, bu da matrixin kendisidir. Her şey, düşünce yapılarımızda eril ve dişil prensiptir. Yani, oluşturan ve uygulayan enerjilerdir.

İşte şans kavramında tam olarak budur.

Şans = Matrix' tir. Eğer bir formülasyonla açıklamamız gerekirse, doğru formül budur.

A = B gibi. B = sonsuz algı ve gerçeklik.

Bunu çok basit bir örnekle açıklamam gerekirse; yokluk bilincini örneğe dahil edecek olursam, bazı insanların fakir ve yoksul bir ailede dünyaya gelmesi, onlar için büyük bir şans, itici bir güç olabilir. Buna örnek, Sakıp Sabancı'yı verebilirim, kendisinin el arabası ile satış yapan bir esnaf olduğu hikayesini anımsıyorum. Fakir bir aile ya da çevrede doğmak onun için şans mıydı, şanssızlık mı '

Ya da, ayakkabı fabrikaları olmasına rağmen, evladının ayakkabı giyemeyişi şans mıydı, şanssızlık mı ' Burada da gördüğünüz gibi, hepsi sadece bakış açısı. O halde formülümüzü biraz daha zenginleştirilim, geliştirelim.

Bakış açısı = Şans = Matrix sizce de uygun formül bu değil mi '

Bu formülü yorumlayalım:

"Nasıl bir bakış açısına sahipseniz, bunu gerçeklik olarak yaratabilirsiniz, yaratılan tüm gerçeklikler, değişkendir, yeni gerçeklikleri yaratır."

Şans = Matrix'tir.

Size, gökyüzünde yaşanan tüm kaos ve şans kapılarının açık olduğu müjdesini ilettiğimde, astrolojik olarak şansı sembolize eden, " part of fortune" denilen yaşamımızda çaba göstermeden "nasip, kısmet"i ifade eden sembolizmamızdan ufak bir ipucu vereceğim.

Transit haritaları incelerken, en hızlı hareket eden sembolizmadır. Adeta siz bir nefes alırken defalarca değişir. İşte şans budur, bu kadar hızlı ve değişkendir. Bunu görebilmeniz için, bakış açılarınızı fark etmeniz, " nefes"inizin ne anlama geldiğini, an be an idrak etmeniz gerekir. 

Yaşamak için nefes almak gerekir. Şans olgusunu fark etmek için de matrixi anlamak.

Şansınızın nefes aldığınız her an mevcut olduğunu, gökyüzünden an be an dağıtıldığını bilmenizi arzu ederek, bu şans formülünü olumlu olarak harekete geçiren enerjinin de "sevgi dili" olduğunu belirtmek isterim. Keza, şansınızı da sevgi dili ifade etmeniz, Hayatınızı değiştirecek potansiyeli içinde barındırır.

Sevgi dilinin her nefeste yaşamınıza tezahür etmesini diliyor,  şansınızın farkına varacak düşünce yapıları inşaa edebilecek bilinç arzu ediyorum.