Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın CHP Bayraklı İlçe Başkanını telefonla arayarak, deprem başvurusu konusunda “Bu en doğal hakkın. Bu belgeyi kim sızdırdıysa bulacağım” demiş.

Bayraklı’da CHP İlçe Başkanlığı ile Belediye Başkanlığı arasında yaşanan sorunlar kent gündeminde geçmişte büyük yer bulmuştu. Belediye Başkanı Sandal’ın CHP Yönetimi ile arasındaki gerilimin ardından bazı ilçe yöneticilerinin istifalarını cebine alıp, Ankara’ya gittiği iddia edildi. Başkan Sandal’ın örgüte çekmek istediği operasyonun CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in de araya girmesi sonucu rafa kalktığı konuşuluyordu.

Geçtiğimiz hafta bir internet sitesinde CHP İlçe Başkanı Pınar Susmuş’un deprem alanındaki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yıkması sebebiyle yaşadığı kaybın tazmini için Bayraklı ve Büyükşehir Belediyeleri ile AFAD ile Çevre Şehircilik Bakanlığı’na başvuruda bulunması; “ Skandal! CHP’li ilçe başkanı CHP’li belediyeden tazminat istedi!” başlığı ile verildi.

Gazeteciliğin en temel ilkesi gereği habere imza koyan genç arkadaşımız, Pınar Susmuş’un ne diyeceğini de sormadı. Ardından CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş’un belediyeden kendisine ait dilekçenin basına verildiğini, buna karşı yasal yollara başvuracağını belirten açıklaması geldi.

“Kim yaptıysa bulacağım”

Yukarıda yazdığım son bölüm ile ilgili küçük bir yazı değil; bir kitap ortaya çıkabilir. Meslek etiğinin yerlerde sürünmesine siyasetçilerin nasıl katkı verdiğini uzun bir süredir yaşıyoruz.

Bu bölümü bırakıp, yazının özüne döneyim. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal İlçe Başkanı Pınar Susmuş’u arıyor. Diyor ki; “Hak arayışın çok doğal. Belediyeden bu belgeyi sızdıranları bulacağım. Sen hiç merak etme. Ancak bu süreçte sessiz kal ve kimse ile polemiğe girme” diyor.

Bu telefonun nasıl yorumlanacağını sizlere bırakıyorum. Çünkü Belediye Başkanı Sandal, Pınar Susmuş’un bu başvurusunu bir gün sonra kendisine soran gazeteciye de; “Onu örgütüm değerlendirir” diye yanıt veriyor. Bu yanıt ise yaman bir çelişki.

İYİ Parti istiyor

Bildiğiniz gibi Bayraklı deprem nedeniyle büyük bir sarsıntı yaşıyor. İnsanların yaşadığı büyük açılara siyasetin yaklaşımı ise her gün ayrı bir tartışma konusu. Bayraklı’da CHP’nin Bornova’dan katılan ve şimdi yıkım yaşanan bölgeden aldığı çok yüksek oyların belediye başkanlığını kazandırdığını hatırlatayım. Ve şimdiden Millet ittifakında; İyi Partililer “Bayraklıyı biz isteyeceğiz” şeklindeki konuşmalarını sıkça duyuyorum.

Son bir notum ise Bayraklı Belediyesi’nde belge sızdıranın kim olduğunu dair bir ayrıntı. Tüm CHP’liler bu belgeyi sızdıranın eski bir siyasetçi, yeni bir bürokrat olduğu inancında.

Eğer böyle ise failin açığa çıkmayacağına garanti verebilirim. Zaten sızdıranın önemi yok. Önemli olan toplam niyet…