Kalp kası iltihaplanması (miyokadrit) rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesinde yaklaşık 75 gündür yoğun bakımda tedavi gören Melisa Buğlem’in, kalp kaslarındaki rahatsızlık sonucunda DKMP (dilate kardiyomiyopati) yani kalbinde genişleme de başladı. Uzun süren yoğun bakım tedavisi nedeniyle böbrek yetmezliği de yaşamaya başlayan küçük kız, diyaliz makinesine de bağlandı. 
NAKİL LİSTESİNDE İLK SIRADA
Melisa Buğlem’in babası Serkan Karaalp “Kızım yaklaşık 75 gündür yoğun bakımda tedavi görüyor. Bir ameliyat geçirdi, kalbini desteklemek için zaten makineye bağlı şekilde uyutuluyordu. Önceki gün idrar çıkışında azalma görüldüğü için diyalize de bağlandı. Yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Bu noktada Ege Üniversitesi Çocuk Yoğun Bakım Çalışanlarına ve Gülşah Orhan hocamıza ve çalışanlarına ilgileri için çok teşekkür ediyorum. Bu noktada dua ederek beklemekten başka bir şey elimizden gelmiyor” dedi.
ANNEDEN BAĞIŞ ÇAĞRISI
Kalp nakli için bekleyen Melisa Buğlem’in annesi Filiz Karaalp ise “Organ bağışı konusunda farkındalığın mutlaka artması gerekiyor. Bu asla kapanmayacak bir hayır kapısıdır. Bağışı alan yaşadıkça, nefes aldıkça bağışçısına dua eder. Sadece o değil, ailesi tüm sevenleri dua eder. Bu çok büyük bir sadakadır. Bizler de organ nakli sırasının en üstündeyiz. Kızımın durumu acilin de üstünde acil. Büyük bir umutla nakil bekliyoruz. İnşallah evladımızı sağ salim kucağımıza alabileceğimize inanıyorum” dedi. 
SİYASİLERDEN DESTEK GELDİ
Melisa Buğlem Karaalp’in dedesi Murat Zengin, Ak Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar’a teşekkür ederek, “Onun da destekleri sayesinde Ankara ve Trabzon milletvekillerimize kadar ulaşmamız mümkün oldu. Tüm vekillerimiz bölgelerindeki hekimlerle görüşerek bilgi aldılar ancak, tek çözüm nakil gibi görünüyor. Torunumun durumu son derece acil, artık sadece donör bekliyoruz” dedi. 

Minik Melisa Buğlem, sağlıklı ve mutlu günlerinde aynalara böyle gülüyordu...

Editör: TE Bilişim