Yolcular havalimanında saatlerce bekletilmekten şikayet etti

Dünya Sağlık Örgütü tarafından endişe verici varyant olarak tanımlanan Omicron (Türkçesiyle Omikron) nedeniyle uygulanan uçuş yasağı öncesi Güney Afrika'dan Hollanda'ya uçan 600 yolcudan 61'inin testlerinin pozitif çıktığı belirlendi.

Bu vakaların Omicron varyantı ile bağlantılı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Omicron dün Belçika'da tespit edilmiş, bugün de Almanya ve Çekya Omicron olduğundan şüphelenilen birer vakaya rastladıklarını açıklamıştı.

Almanya'daki vakanın Güney Afrika'dan, Çekya'daki vakanın ise Namibya'dan gelen kişiler olduğu belirtildi.

Yolcular, Amsterdam Schipol Havalimanı yakınlarında Hollanda hükümeti tarafından hazırlanan bir otelde zorunlu karantinaya alındı.

Cuma günü Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin Güney Afrika'ya yönelik uçuş yasağı kararı öncesi, bu ülkeden Hollanda'ya 2 uçuş gerçekleşti.

Cape Town'dan kalkan KLM Havayolları uçağı saat 10:30'da, Johannesburg'dan gelen uçak da saat 11:00'de Amsterdam Schipol Havalimanı'na indi.

Hollandalı yetkililer, iki uçaktaki toplam 600 yolcuyu, havalimanındaki diğer insanlarla temas kuramayacakları şekilde, ayrı bir bölüme aldı.

Bu yolcular için özel bir test merkezi oluşturuldu. Yapılan testler sonucu 600 kişiden 61'inin korona pozitif olduğu saptandı.

Omicron olup olmadığı incelenecek

Bu kişilerin Omicron varyantı ile enfekte olup olmadığı henüz bilinmiyor. Hollandalı uzmanlar bu konuda araştırmaya devam ederken, yolcular da zorunlu otel karantinasına alındı.

omikron
Editör: TE Bilişim