Mesleğine olan tutkusu ve özverisiyle sayısız hastanın gözlerine ışık olan göz sağlığı ve hastalıkları hekimi ve iş insanı Dr. Mehmet Söyler ölümünün birinci yılında düzenlenen törenle anıldı. 
Anma töreninde, Söyler’in oğlu Bülent Söyler, kızı Zeynep Söyler ve erkek kardeşi Ahmet Söyler’in yanı sıra, Batıgöz Sağlık Grubu yönetim kurulu üyeleri, Söyler’in çok sayıda hekim ve iş insanı dostu da konuşmacı olarak yer aldı. Saygı duruşu ile başlayan törende açılış konuşması Dr. Mehmet Söyler'in manevi babası olarak gördüğü hocası Prof. Dr. Erol Yıldırım tarafından yapıldı. Program aile üyelerinin konuşmalarıyla devam etti.
Dr. Mehmet Söyler'in oğlu ve Batıgöz Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Söyler yaptığı konuşmada, “Babam hayatı boyunca her zaman çok çalışan bir insan oldu. Biz daha çocukken, Üçkuyular'daki askeri lojmanda yaşadığımız zamanlarda babam hem İzmir Hava Hastanesi'nde hem de Alsancak'taki özel muayenehanesinde çalışıyordu. 2004 yılında bir grup meslektaşı ile Batıgöz'ü kurduğu zaman, iş yükü daha da arttı ve onu daha az görür olduk. Yaşadığı son dönemlerde kendisi ile olan konuşmalarımızda en büyük üzüntüsünün biz çocuklarının büyüdüğünü görememek olduğunu söylemişti. Yine de, tüm bunlara rağmen, bize ayırabildiği bu az zamanı olabildiğince en iyi şekilde değerlendirmeyi bildiğimizi düşünüyorum. Babamın hayatta en başarılı olduğu konulardan biri de zaman yönetimi idi. İşleri ne yapar ne eder toparlar ve ailesi ile geçirebileceği zamanı mutlaka yaratırdı. Bana da bu hayatta iki şeyin önemini öğretti: birincisi azimle çalışmanın ve asla pes etmemenin, ikincisi ise zamanı iyi ve verimli yönetmenin önemi. Ben de babamdan daha iyi olmasa da en az onun kadar azimle çalışmaya ve zamanımı iyi yönetmeye çabalıyorum ve çabalamaya da devam edeceğim. Acısıyla ve tatlısıyla beraber yaşadığımız bu dolu dolu 25 yıl için ona teşekkür etmek ve onun gibi bir babanın oğlu olmaktan gurur duyduğumu söylemek istiyorum. Onun ardından gelen bizler de ömrümüzün geri kalanında onun adını ve mirasını onurlandırmaya çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz.” dedi. 


‘BİR BEDENDE İKİ RUH KALDIM‘
Dr. Mehmet Söyler'in kızı ve Batıgöz Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Söyler ise, konuşmasına babasına ithafen Şükrü Erbaş'ın "Sonsuzun Uçları" şiirinden birkaç dize ile başlarken ”İnsan bir kere ölmüyormuş meğer. Ben babamın gidişiyle beraber her gün bir parça öldüm. Benim babam kâğıtlara sığmayacak kadar özel bir adamdı. Onunla dünyaya gözümü açtığım an tanıştım. Onunla birlikte büyüdüm, olgunlaştım. Sevgiyi, sevmeyi, sarılmayı, hissetmeyi onunla öğrendim ben. Babam benim için sadece bir baba değil bir öğretmen, bir yol arkadaşı, en iyi dostum ve hepsinden öte sevgilimdi. Benden ayrıldığını öğrendiğim an kalbimin bir parçası da onunla gitmişti. Bana hep “biz iki beden olabiliriz ama tek ruhu taşıyoruz” derdi.  Gittiği gün tek beden, iki ruh kaldım. Artık gülüşlerim onun için, sevinçlerimi ona armağan ediyorum. Başarılarımın altında da hep onun imzası olacak. Hem onun için, hem de kendim için bu hayatı çok güzel yaşayacağım. Onun bıraktıklarına sahip çıkıp onu hep yaşatacağım.” ifadelerini kullandı. 
Öte yandan törende Batıgöz Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhsin Kaplan, İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur, Prof. Dr. Nevbahar Tamçelik, Op. Dr. Serkan Biliş,  Doç. Dr. Uğur Ünsal, Op. Dr. Hasan Çubuk, eski İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Ateş Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güldoğan ve Miray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haydar İnaç’ın yanı sıra çok sayıda hekim ve iş insanı konuşmacı ve katılımcı olarak yer aldı. 

Editör: TE Bilişim