"Pandemi ile geçen 1 yılı nasıl geçirdiniz nasıl değerlendiriyorsunuz"

Pandemide bizim sorunlarımız daha görünür oldu.Bizim derken hemşirelik tarihi aslında Türkiye'de ve Dünya'da  Neoliberal politikalar ve özelleştirmelerin tarihi, hastanelerin özelleştirilmesi,performans sistemi işte şehir hastanelerine geçiş,ticarileştirme  hemşirelikte bunun gibi, heşirelik mesleğide aynen böyledir. Önce işte hastanede lojmanlar varken şuan hiçbir lojman ve servis imkanı yok. Kovid günlerinde bile bunu çok yaşadık gördük sizlerde bunu dile getirdiniz. Kovid olan hemşire arkadaş gebe ile birlikte aynı evde kaldı örneğin  böyle şeyler yaşandı hatta bu yılı belkide o gebe arkadaşmıza atfetmek gerekir "Merve Cesur" 8 aylık gebeydi ve öldü anneler gününde.

"Bizim çok büyük bir talebimiz var büyük değil aslında insani bir şey "

Bu Covid günlerinde en azından  gebe hemşireler çalışmasın diyoruz. Tüm kamuda çalışanlar  çalışmıyor. Kamuda çalışanlar idari izinli ama hemşire arkadaşlar çalışıyorlar üstelik nöbet tutuyorlar yani bunu canı pahasına ispat etmiş oldu Merve hemşire yani bunun hesabını kim verir bilemiyorum. Bu covid günlerinde  biraz daha görünür oldu, bakın  bayrama gidiyoruz iki gün idari izin var herkes mutlu evinde ne kadar sosyal şey kapansa evine girsede insanlar çoluğuyla çocuğuyla ailesiyle geçiriyor, ama hemşire arkadaşlarımız bugün nöbetten çıktılar. Bu 9 gün onlara işkence resmen.gece gündüz çalışıyorlar üstelik nöbet ücreti almıyorlar.

"Esnek kuralsız agnarya çalışma var"

O esnek çalışma haberlerde ki sunulduğu gibi  değil,görevde esneklik, mesaide esneklik, ücrette esneklik hemşireler de hani bir hemşirenin aldığı ücreti diğeri alamıyor birinin yaptığı mesaiği diğeri yapmıyor. Şuan herkes idari izinliyken o idari izinlerde nöbet tutuyor hemşireler.ama karşılığını da almıyor, nöbet ücretini de almıyor ütelik iznini dahil kullandırmıcaz diyorlar çünkü o adı üstünde " idari izin" ona kullandırdık ama sana yok diyor.

Editör: TE Bilişim