Bu, Pekin yönetiminin Wuhan’da başlayan pandemiden bu yana attığı tedbir amaçlı en büyük adımı ediyor. Bu durum, ülkenin ‘sıfır tolerans’ yaklaşımının, virüsün yaklaşık 2 yıl önce görülmesinden bu yana, bu gibi bir adımı nasıl önlediğinin altını çiziyor.

Xi’an kentinde yaşayan 13 milyon kişiye evlerinde kalmaları ve gereksinimler için sadece bir kişinin dışarı çıkmakla görevlendirmeleri söylendi. Bu talimat, gıda ürünlerine ulaşmada kavgalara yol açtı. Gerekli olmadıkça kent dışına çıkışlar yasaklandı. Resmi haber ajansı Xinhua’da çıkan haberde, bu kararın, yoğun Kovid testlerinin ikinci dalgasının kentin 14 bölgesine yayılmış 127 vakayı ortaya çıkarmasından sonra alındığı kaydedildi.

Artan vaka sayısı, Çin’in tatil dolayısıyla seyahatlerin arttığı ve Şubat ayında sporcular ve beraberindeki kişilerin yoğun bir şekilde ülkeye gelmesine neden olacak kış Olimpiyat Oyunları’na hazırlanıldığı bir dönemde karşı karşıya kaldığı güçlüğün altını çiziyor. Enfeksiyonların büyük çoğunluğu, yaz ve sonbahar döneminde dünyanın önemli bölümümde yayılan delta varyantından kaynaklanıyor. Çin şimdi, aşılardan ya da önceki enfeksiyondan kaynaklanan bağışıklığı aştığı söylenen ve daha hızlı yayılan Omikron varyantına hazırlanıyor.

Editör: TE Bilişim