Günlük hayatta moral çok önemli ve renkler bizler için moral kaynağı… Bunun ötesinde kıyafet ve aksesuarlarımızda kullandığınız tonlar da ruh halinizi ele veriyor. Enerjiniz çok yüksek olsa bile aksi yorumlar geldiği oldu mu? Bunun nedeni seçtiğiniz renklerin cilt tonunuza uymaması olabilir.

Işığınızı daha daha fazla yansıtmak mı istiyorsunuz ya da belki biraz daha iyi hissetmek için enerjiyi dengelemek… Stilinizi tamamlayacak minik sırları açıklıyoruz.

Cilt tonunuzu bulun

Cilt tonumuz renlerin yakışmasında önemli rol oynar. Üstümüze çok yakışacağını düşündüğünüz ama giydiğimizde pek de hayalimize uymayan bir sürü giysi denemişizdir. Bu sorunu aşmak için kombin yaparken cilt rengini de hesaba katmak gerekir. Ancak konuya girmeden evvel bahsettiğimiz uygulamanın cildinizin güneş, solaryum gibi dış etkilerden bahsetmediğimizi hatırlatmak isteriz. Çünkü aslen cildimizin alt tonları belirleyicidir. Bu nedenle aldığımız harika fondöten tonları bile cildimizde eğreti durabilir. Dolayısıyla cildimizin tonunu test etmeliyiz. Nasıl mı? Öncelikle yüzümüzde herhangi bir kozmetik ürünü olmadığından emin olarak. İkincil olarak aynaya gün ışığında bakmakta fayda var. Çünkü dış aydınlatma bize yanılmamıza sebep olabilir…

Karşılaştırma

Eğer cildimizin temiz olduğundan eminsek; geçelim ikinci adıma. Burada yapmamız gereken şey çok basit. Beyaz bir kağıdı cildimize tutarak renkleri karşılaştırmamız yeterli olacaktır. Beyaz, yansıtıcı niteliği sayesinde cilt rengimizi fark etmemizde turnusol fonksiyonu görecektir. Sarımsı, yeşilimsi veya açık kahverengi ise,  pembe mavi ise soğuk; daha gri ya da kül ise nötr bir tona sahibiz demektir. Bronzlaşmış, ya da problemli bir cilt yapımız varsa bu testi söz konusu durumlardan daha az etkilenen kulağımızla karşılaştırarak uygulayabiliriz. Öte yandan cildimizin güneşe verdiği reaksiyon da tonuna göre farklılık gösterir.

Sıcak tonlu ciltlere egzotik renkler

Jessica Alba, Kim Kardeshian, Beyonce sıcak cilt tonlarına sahip ünlülerden bazıları. Genel itibariyle bu ünlülerin renk seçimlerine bakıldığı vakit doğanın renklerini tercih ettikleri görülür. Özellikle renk kartelasının sıcak tarafı mesela, kırmızı, şeftali, mercan, turuncu, kehribar, altın ve sarı gibi göz alıcı renkler tercih edilmeli. Buna karşın ametist taşı, gül kurusu ya da buz mavisi gibi renklerin cildiniz ile kontrast etki yaratır. Bu durum ışığınızı emebilir…

Soğuk ciltler için son bahar esintileri

Havalı bir cildiniz varsa, ünlüler arasında Cate Blanchett, Nicole Kidman, Mindy Kaling ve Lupita Nyong'o’nun stilleri sizin için uygun anlamına geliyor. Size yakışan renkler, genelde pastel tonlarında ve daha çok kışı hatırlatıyor.. Lavanta, buz mavisi veya pembenin ayaz tonlarıyla birlikte parlak maviler, zümrütler ve koyu morlar üzerinizde harika duracak. Eğer sıcak tonları tercih ediyorsanız, yakut, parlak pembe kırmızı veya çok açık sarıları tercih edebilirsiniz. Nötrlerle soğuk gri, parlak beyaz ve lacivert tonları kullanabilirsiniz. Portakal, domates kırmızısı ve güçlü sarıları tercih etmemenizde fayda var.

Dengelenmek isteyenler burada toplansın

Cildiniz nötr tonlarda ise şanslısınız… Çünkü Julianne Moore, Angelina Jolie, Julia Roberts ve Kerry Washington ile ortak bir özelliğiniz var demektir. Bu kulüpte olanların parlak yerine daha mat daha yumuşak görünümlü renkleri tercih etmesi yerinde olacaktır. Örneğin toz pembe, yeşil, mısır püskülü sarısı veya parlak olmayan mavi gibi renkler bu ka. Nötr renkler için kirli beyazlara, kahveye, orta aralıktaki grilere ve siyah gibi renkler de sizin için evladır. Doymuş  renkler, nötr cilt tonunuzu örtebilir. Ancak parlak, gerçek bir kırmızı müstesna….

Editör: TE Bilişim