Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu. Sırası gelip aşısını yaptırmayanlar için ikna timleri kurulacak. Ekipler ev ev gezip aşının faydalarını anlatacak.

"AŞI İKNA EKİPLERİ OLUŞTURULACAK"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarının yüzde 14'ünün ve 65 yaş üstünün yüzde 23,6'sının hakları olmasına rağmen aşı yaptırmadığını söyledi. "Aşı yaptırmayanların ikna edilmesi ve aşı olmalarını sağlamak için ikna ekibi kuracağız. Aile hekimleri öncülüğünde aşı hakkı olup da aşısını yaptırmayanların evlerine gidilerek, aşı olmaları konusunda tavsiyede bulunacağız, teşvik edeceğiz. Böylece aşılarını yaptırmayanların neden aşı olmadıklarını öğreneceğiz" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hürriyet gazetesinin sorularını yanıtladı. Aşı ekiplerinin hakkı olup da aşı yaptırmayanların evlerini gezerek çekincesi olanlara aşının koruyuculuğunu anlatacaklarını söyledi. "Bu sayede aşılama oranını artırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

"YERLİ AŞI EYLÜL AYINDA HAZIR"

Bakan Koca, randevusuna gelmeyenler nedeniyle aşıların çöpe gittiği iddialarını da yanıtladı. "Aşılar çöpe gitmiyor" dedi. Aşı diplomasisini hızlandırdıklarını belirten Koca, yerli aşı çalışmasında Faz-3 aşamasına geçildiğini, eylül ayında yerli aşının kullanılabileceğini duyurdu.

"NAZAL AŞIDA DA SON 3 HAFTALIK SÜRECE GİRDİK"

Bakan Koca ayrıca burundan yapılacak Nazal aşı çalışmalarında da son 3 haftalık sürece girildiğini ifade etti. Hedefin haziran sonuna kadar 40 yaş üstünün aşılanması olduğunu belirtti.

"VAKALAR DÜŞMEZSE DAHA SERT KARARLAR ALINABİLİR"

Ve artan vaka sayıları ile kısmi kapanma kararı... Bakan Koca tedbirlerin vaka ve ölüm sayılarında gözle görülür gerileme getirmesini beklediklerini ifade etti. Bakan Koca, tedbirlere rağmen düşüş olmazsa haziran ayında yeni kararların alınabileceğine işaret etti.

Editör: TE Bilişim