İzmir'e kar yağıyor... Kar benim için umut, özlem, sevgi, temizlik, İstanbul, Hakkari ve amca demek... Kış çocuğuyum malum. Karlar altında doğmuşum İstanbul'da. Yedi Tepeli Şehirde amcamla kar beklemenin keyfi bir başkaydı. Pencereyi açar, gökyüzüne bakıp, havayı koklardı. "Bugün kar yağacak..." Nasıl anlardı hala bilmiyorum ama böyle bir yeteneği vardı. Aramızda sadece 7 yaş olduğu için arkadaş gibiydik. Kar tatil demekti. Okullar kapanır, biz bahçede kar topu oynar, kardan adam yapardık. Bembeyaz örtünün üstüne yatıp izimizi bırakmanın keyfi bir başkaydı. Karda futbol maçı ve yokuş aşağı kaymanın tadı doyumsuzdu... Amcam ve tayfası ile bütün bunları yapmanın da kendi içinde bir sırası vardı. O güzel insanların bana kattıklarını unutmam mümkün değil hepsi bana ağabeylik yapıp, hayata pozitif bakmayı öğretti. İyi çocuklardık, kötüyü düşünmezdik. Laf aramızda karın tadı da çok güzeldir. Ya karın şekillerini bilir misini? Okulda görmüştük diyeceksiniz ama ben çıplak gözle Hakkari'de gördüm. İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde avuçlarımı açtığımda parmak izleri gibi farklı şekillerde, bembeyaz... Erimiyordu. Düştüğü yerde tutuyordu. Avucumda bile... Sümbül dağının etekleri bembeyaz bir örtü ile kaplanırdı. Bu manzarayı seyrederken, aklımda Mavi Gözlü Dev'in muhteşem sözlerine, Zülfü Livaneli'nin özel bestesi ve yorumu... Konserde koro halinde söylerdik... (İyi ki doğdun Nazım Hikmet) 

"Karlı kayın ormanında
Yürüyorum geceleyin
Efkârlıyım, efkârlıyım,
Elini ver, nerde elin'
Efkârlıyım, efkârlıyım,
Elini ver, nerde elin'
Memleket mi, yıldızlar mı,
Gençliğim mi daha uzak'
Memleket mi, yıldızlar mı,
Gençliğim mi daha uzak'" 
Gençliğim, güzel günlerdi. Üniversiteyi İzmir'de okudum ve İzmirli olduk... İzmir'ime çok fazla kar yağmaz, yağdığı zaman çok güzel olur. Beyaz bir gelinlik giyer Prenses... Tüm İzmirli mutlu olur. Özlediği sevgilisine kavuşmuş gibidir... Bugün Buca, Kemalpaşa, Bornova, Ödemiş, Tire, Kiraz beyaza büründü. Çok güzel görüntüler geliyor. Minik kardan adamlar yapılmış arabaların üzerine... Daha büyüklerini yapmak için manavdan havuçta aldık bekliyoruz... 

KAR PİSLİKLERİ ÖRTER Mİ' 
İstanbul'da bembeyaz... Kar altında maç seyretmekte keyifliydi. Başakşehir- Sivas maçında kırmızı topun peşinde koşmak... Yağan kar şu lanet virüsü yok etmeye yetmeyecek galiba ama siyasetteki kirliliği temizler m? Bir partinin temsilcileri, başka bir partinin yöneticisini ve  halkı bilgilendirmekle görevli bir gazeteciyi, sırf haklarında eleştiride bulunuyor diye öldüresiye dövülebilir m? Peki sonra o partinin bir ilçe başkanı "Yapanların ellerine sağlık" der m? Maalesef tüm bunlar yaşandı... Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve Yeniçağ Gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu'na geçmiş olsun diyorum. 80 öncesi yıllarda yaşanan o kasvetli günlere dönmeyelim. 

SEN PLAN YAPARSIN... 
"Sen plan yaparsın kader kıs kıs güler." derdi yüreği boyundan büyük kadın... Bu hafta yaşananlara bu gözle baktım. Yazınızı yazarsınız çıktı almanız lazım mürekkep biter, Canlı yayına konuk çağırırsınız, hastalanır gelemez. Eğlenmek için aldığın içki sahte çıkar, hastaneye koşarsın. Yılı planlar bütçeyi denkleştirirsin bir virüs gelir her şeyi bozar, Kesin kazandım dersin, son dakika hakem penaltı verir maç elden gider. Nişanlanırsın, yüzük takılır kurdeleyi makas kesmez. Parkta sevgilinle buluşursun, tam sohbete başlarsın yağmur yağar. Kurada kazandım dersin, itiraz edilir, tekrar kura çekilir kaybedersin. Umutla yola çıkarsın kaza yaparsın. Ancak siz yine de iyiyi düşünüp kötüye hazırlıklı olmanız lazım... Her zaman cebinizde B, C... Z planları olmalı... 

OLMAZSA OLMAZ MENEMEN... 
Menemen'de nihayet kura çekildi. Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan, olasılık teorisyenini yanıltmadı ve yeni başkan seçildi. Şimdi tekrar başa dönülüp ilk kurada itiraza sebep olan cam fanus tartışılıyor. O fanusu kimin getirdiği önemli değil! AK Parti ilmek ilmek işleyerek başkanlığı aldı. CHP ise tam bir hatalar zinciri oluşturdu. Bundan ders çıkartarak diğer belediyelerde de kusurlar varsa düzeltmeli. Yoksa, "Belediyede başarılarımızla iktidara yürüyeceğiz." sözüyle çıktıkları yoldan, çok daha gerilere düşebilir.

BİZDEN...
Her şey yolunda... SON MÜHÜR gazetesinin doğum günü sayısının tasarımı tamamlandı. Yeni yazarlarımız yanı sıra konuk yazarlarımızda olacak. Reklamlarınızla yanımızda olduğunuzu hissediyoruz. 31 Ocak'ta basılacak. 
Doğru, tarafsız haber sonmuhur.com adresinden okunur. Daha çok bilgi için Telegram ve Youtube sayfalarımıza abone olun. Yorum ve haberlerinizi bize sosyal medya hesaplarımızdan iletebilirsiniz. Çok yakında yeni programlarımız başlıyor. "Her yerde kar var kalbim senin bu gece... "

BU ŞARKILAR SİZE... 
Radyo Ege'de dolu dizgin devam ediyor. Yakışıklı Prensimiz Balamir Yıldız yuvaya döndü. Sabah işe giderken ya da evde güne başlarken yanınızda olacak. Açın radyonuzun sesini. Gözünüz işinizde kulağınız biz de olsun. Emel söylüyor. "Karlar düşer düşer düşer ağlarım hep İZMİR'i hep İZMİR'i anarım..." 

Haftaya görüşebilmek üzere... Daima gülümseyin.