Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, partisinin İzmir İl Başkanlığı binasında basın açıklaması düzenledi.
Son dönemlerde gündemde olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Eylemleri için kullandığı 'sürtük' kelimesine üstü kapalı bir şekilde hedef alan Kılıç, ayrıca Türkiye'de yaşanan ekonomik durum ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.
ÇOK DERİN BİR EKONOMİK KRİZ İLE KARŞI KARŞIYIZ
Ülkede zararlı alışkanlıkların yaygınlaştığını belirten ve ekonomik sıkıntılara dikkat çeken Kılıç, "Basın toplantımızın ülkemizin içinden geçtiği karanlık gecelere ışık olmasını temenni ediyorum. Ülkemiz gelen günün, geçen günü arattığı zorlu süreçten geçmekte. Bir yandan ekonomik krizin zorlukları, bir yandan her alanda yaşanan sosyal infial ülkemizin karşısında durmaktadır. Kamuoyundaki yaşanan olaylar hepimizin malumudur. Biz milli görüş hareketi olarak niçin yarım asrı aşkın bir süredir niçin ahlak ve maneviyat diyoruz? Bugün çok net bir şekilde anlaşılmaktadır... Biz yaşanabilir bir Türkiye'nin kurulabilmesi için, maddi ve manevi kalkınmayı bir tutan tek ve yegane siyasi hareketiz. Gençliğimizin ve toplumun ahlaki anlayışı gerilemektedir. Uyuşturucu başta olmak üzere zararlı alışkanlıklar yaygınlaşmaktadır. Buna dur demek de ahlak ve maneviyat öncelikli anlayışın iş başına gelmesidir. Ahlak ve maneviyatın öncelenmesini yanı sıra, bir diğer konu da kalkmış ve yaşanabilir bir Türkiye'nin inşa edilmesidir. Çok derin bir ekonomik kriz ile karşı karşıyız. Bir market arabasını temel gıda ile doldurmaya kalktığımızda bin TL'lerin yetmediğini görüyoruz. Ardı arkası kesilmeyen zam sarmalına girmiş durumdayız. Buna rağmen doğru politikaları oraya koyabilmemiz için TÜİK adeta karartma yapmakta ve ülkemiz şüphe içinde bırakmaktadır. Mayıs ayı enflasyon oranları hepimizin malumu" diye konuştu.


 
İSTİHDAMA ÖNCELİK VERECEĞİZ

Sorun ile ilgili çözümün belli olduğunu vurgulayan Kılıç, "Ekonomiyi düzeltemeyen arkadaşlarımız algıyı düzeltmeye çalışıyorlar. Ne kadar algı ile oynarlarsa oynasınlar, işsizlik, açlık sınırı, zamlar, ay sonu asgari ücretle ay sonunu göremeyenler ortada. İktidarın ekonomi politikaları artık milletin canına tak etti. Çare ve çözüm belli. Yarın biz iktidar olduğumuzda söylediklerimi iktidarda yapabiliriz. Biz iktidar olursak üretime dönük yatırımları artıracağız. İstihdama öncelik vereceğiz. Tarım ve hayvancılığa destek verip yoksulluk ve yolsuzluğu ortadan kaldıracağız. Gençlerimizi yabancı kapılarına mecbur ve muhtaç etmeyeceğiz. İnsanca yaşama sahip olunan bir Türkiye'ye hep birlikte inşa edeceğiz. Milletin sırtında yük arttıkça dikkatleri farklı yere çekme çabası da aynı şekilde artmaktadır. Cumhurbaşkanının son günlerde ortaya koyduğu üslup bunu yansıtmaktadır. Halkını korumakla sorumlu olan Cumhurbaşkanının kullandığı üslup hayret vericidir. Bu üslup ancak milletimiz kutuplaştırır. Farklı siyasi görüşteki arkadaşların birbirlerine olan kutuplaşmasını arttırır. Bu üslup kesinlikle bizlerle uyuşmamaktadır. Konuşma üslubu kişinin kendisini yansıtır. Refah Partisi kapatıldığı zaman bile merhum Genel Başkanımız üslubunu bozmadı" dedi.

Editör: TE Bilişim