Konyalılar Kültür ve Yardımlaşma Vakfı ile Konyalılar Dernekleri Birliği Başkanı Mehmet Aydoğan Son Mühür Tv'ye konuk oldu.Son mühür televizyonunda Ayşegül Koç'un sunduğu Gün Başlıyor programının sorularını yanıtladı.

Mehmet Aydoğan ''Meyveli ağaç taşlanır, aslında hasetlik fesatlıktan başka bir şey değil. Biz 1985 yılında kurduk, bu derneği.37 Yıl önce Konyalılara hizmet yapmaya başlamışız.1996'da 26 yıl önce de Konyalılar Kültür Yardımlaşma Vakfını kurmuşuz. İzmir Çankaya merkezde çok muhteşem bir vakıf merkezimiz var. Şu anda 4,5 milyona alamayacağınız bir yer var. Bütün başbakanların geldiği, ağırlandığı bir yerdir. Biz hizmetlerle övünüyoruz. Mal mülkle övünmüyoruz.30 yaşında ormanlarımızı gören Kemal Kılıçdaroğlu teşekkür etti. Bu kadar faydalı bir dernek olduğumuz için bizimle gurur duydu. Orada söylemiştim.35 senenin hizmetini beş dakikalık bir sine vizyona sığdırmaya çalıştık. Uluslararası yaptığımız projelerde 10 bine yakın kadına meslek edindirdik.'' dedi.

BENİM HAYATIM 680 SAYFALIK ROMAN OLMUŞ

Başkan Aydoğan, Biz 5 bin çocuğu sünnet ettirdik bunların sadece 360'ı Konyalıydı. Yüzlerce öğrenciye burs verdik. Konyalı olması önemli değildi. Biz ihtiyacı olanlara yardım ediyoruz. Ramazan ayında binlerce aileye yardım ettik.15 tane tabu kütüğü var. Yüzlerce gazete belgesi var. Sen ne yaptın diyenler benim muhatabım değildir. Baba oğul kendileri milletvekili adayı oldular. Ben gurur duydum. Ağzımı açıp da laf etmedim. Ama bize sevenlerimiz yeter. Bir kitlem var. Benim arkamdan ben nereye gidersem tüm Konyalılar gelecek diye bir iddaam yok. Yüzlerce insanı işe sokmuşuz. İşe soktuğumuz yüzlerce insan emekli olmuş. Bunların gurunu yaşıyoruz. Benim hayatım 680 sayfalık roman olmuş. Benim karşıma dernek kurabilir. Neden beni kötüleyerek bir yere geliyorlar. Hizmette yarışalım. Sen ormanlara ağaç dik bizden fazla dik. Bu şekilde bir yarışta olalım.

TAŞ OL DA BAŞ YAR

Bir emek bu. Düşünün Turgut Özal'dan Süleyman Demirel'e Mesut Yılmaz, Alparslan Türkeş, Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu gibi liderlerin ortak noktası olduk.35 yıldır bu memlekete hizmet eden bir yapıyız.13 tane hibe projeyi bitirdik. İki tane adını koyduğumuz projemiz var. İnovatif genç lider projemize 1200 kişi müracaat etti.100 kişi seçtik. İlk 2 öğrenciyi başarılı seçtik. Hamza Dağ ve Cemal Bekle ve bunların ikisi de Ak parti milletvekili şu anda. Sen de hizmet ver ki elini öpeyim. Taş ol da baş yar.

13 BİN FANATİK KİŞİNİN OYUNU ALDIM
Yoksullukla mücadele çalışmaları yaptık. Balık vermeyin balık tutma projeleri yapın dedik. Halk eğitim kurumlarında meslek öğrensin. Bahçıvanlık öğretilsin. Askere giden gençlere eğitimler verilsin. Delice zeytinlerini ağaçlandırılması için proje önerisi verdik. Bu ağaçların yerlerin 5 dönüm olarak köylülere verin. Aşılayıp satsınlar. Cenaze yıkama kursu bile açtık. Çobanlık kursu açılsın. Afgan çobanlar var. Türkleri çoban yapsınlar.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun gelmesi bize dokunması bizim için çok önemlidir. Fikir önderlerini toplaması Konyalılara önem verildiğini gösteriyor. Masa başında siyaset yapılması önemli değildir. Onu bunu anlatmakla insanlar oy vermez.35 yılın emeğini gördü. Bundan evvelkiler de gördü.1994 senesinde Mesut Yılmaz tarafından Konak Belediye Başkanı adayı gösterildim. Ahmet Sarışına karşı 94 bin oy aldım. Daha 35 yaşında gencim o zamanlar düşünün. Konak ilçesinde 13 bin fanatik kişinin oyunu aldım.1998-2000 yıllarında 2 sene Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği yaptım. Konyalılar Vakfında kurduk AK Parti’yi. Ondan sonra anlaşmazlıklar oldu ayrı düştük.
Sivil Toplum ve Muhtarlar için çalıştık. Şu anda yeni farkına vardılar. Biz 30 sene öncesinden bu projeleri gerçekleştirdik. Beni kuruculuktan sildiler. Yine de küslük yapmadık. Bu siyasettir. Her şey olabilir. İstişareler sonucunda sana haksızlık yapmışlar dediler. İktidar olan partiye herkes atlar. İktidar olmadan kurucu olmak önemlidir. Karabağlarda 70-80 bin Konyalı var dediler bana. Ve Karabağlarda 13 bin oy öndeydi Ak parti.13 bin oy farkla kazandık. Seçimin kaderini değiştirecek derecede gücümüz var.

KONYALI TEK MEDYA PATRONU
Kanaat Önderleri buluşmasında Sayın Genel Başkanımıza vakıf yönetiminde 22 kişi var yanında 5 bin personelimiz var dedim.80 kişinin önüne mikrofon koydurduk. Toplantıya verdiğimiz değeri görün diye söylüyorum. Bizim projelerimizi not aldırdı. Hangi partilisin diye sormadılar. Sorunları dinlediler.4 günde yapılmış bir organizasyon bu. Ama 35 yılın emeği var burada. Bamya bulamadılar Amasya’dan bamya getirdik. Patronunuz Hakan Kandemir’ de oradaydı. Bir medya patronu olan hemşerimizin orada olması çok hoş bir olaydı. Hakan bey de bir soru sordu radyo ile ilgili sohbet ettiler çok hoştu.açıklamasında bulundu.Kemal Kılıçdaroğlu' nun hediyesi olan Radyo Ege maketini çok beğendiğini de söyledi.

Editör: TE Bilişim