İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, kent ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. İYİ Parti’nin oy oranlarını değerlendiren Başkan Kırkpınar, mevcut oy oranıyla birlikte şu anda İzmir’de 2. Parti olduklarını belirtti ve “Şu anda 2. partiyiz Önümüzde yaklaşık 10 ay var. Eğer ki Kasım ayında yapılan bir seçim olursa bilemem ama Haziran da yapılırsa… Her ay iki puan öne taşıyoruz. Şu anda oranımız 23.6” ifadelerini kullandı. Oy oranlarını artırırken hangi partilerden üye yaptıklarına da değinen Kırkpınar, “HDP hariç her parti her partiden bize gelen var” dedi
Kırkpınar, geçtiğimiz hafta İstanbul Esenyurt’ta düzenlenen İYİ Parti Ege Bölgesi il ve içe başkanları toplantısında İYİ Partililere yapılan saldırıyı kınarken mevcut iktidarın politikalarını “baskıcı” olarak nitelendirdi.
Mevcut iktidardan “kurtulmak” için 2023 seçimlerin işaret eden Kırkpınar, seçimleri “demokrasi sınavı” olarak tanımladı.
Kırkpınar ayrıca partisinin oy oranlarına ilişkin bilgi de verirken milletvekilliği aday adaylığı sorusuna da yanıt verdi.
“YAŞASIN DEMOKRASİ KAHROLSUN İSTİBDAT” 
Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Ege Bölgesi il ve içe başkanları toplantısında İYİ Partililere yapılan saldırıyı kınayarak sözlerine başlayan Başkan Kırkpınar, “Üzülerek ifade ediyorum ki geçtiğimiz günlerde Esenyurt’ta yapılan İYİ Parti’ye ait saha çakışmasında kullanılan konteynırın önünde ve içinde olan arkadaşlarımıza MHP’liler tarafından saldırılar gerçekleştirildi. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin aynı zamanda MHP İstanbul milletvekilinin gözünün önünde cereyan etti Biz demokrasi dedikçe bize saldırılar devam ediyor. Bu saldırılar ne kadar sürer bilmiyorum ama demokrasi ve hukuktan asla vazgeçmeyiz. Demokrasi ve hukuk kazanacak istibdat kaybedecek. Yaşasın demokrasi kahrolsun istibdat. Partimiz Türkiye genelinde oyunu en çok artıran 983 ilçe ve 81 ilde bütün teşkilatlarıyla Meral Akşener Hanımefendinin arkasında sıkı bir duru gösteriyoruz. Sayın Genel başkanımız bu tip olaylar karşısında bütün teşkilat mensuplarımızı hükümeti kararlı bir duruş sergilemeye davet ediyor. Biz de bu dik duruşumuzdan vazgeçmeden kararlı bir duruş sergileyeceğiz” dedi.


“2023 SEÇİMİ TÜRKİYE’NİN DEMOKRASİYLE SINAVIDIR”
Saldırı üzerinden mevcut iktidara “baskıcı rejim” eleştirisi de yapan Başkan Kırkpınar, “Önümüzdeki secimler genel secimler. 2017 yılında yapılan ve sonuçları tartışmalı olan referandum sonucunda tek adam rejimine geçtik. 82 milyon vatandaşın yaşadığı bir ülkede bütün devleti tek bir adam yönetirse ve bu da baskıcı bir rejim olursa bunun karşısında İYİ Parti kurulacaktı ve kuruldu. Önümüzdeki seçimlerde Türkiye2de birinci parti olacak olan partimiz İzmir’de de birinci parti olacak. Bugün demokrasi, özgürlük ve hukuk diyoruz ama 365 günün her gününde demokrasi çiğneniyor ve hukuk yok sayılıyor. Önümüzdeki seçim, Türkiye’nin demokrasiyle sınavıdır. Demokrasi için mücadele eden tüm siyasi partiler, Cumhur İttifakı’nı sandığa gömecektir. Bu süreç içinde önümüzdeki günlerde nelerle karşılaşacağız… Benim de söyleyecek sözüm yok. Çünkü bu ülkede 1 saat sonra ne olacağını bilmiyoruz.2023 yılına kadar neler yaşayacağız neler bizim önümüze set çekecek bilmiyoruz. Ama biz yorulmadan ve yılmadan bu tek adam rejimini değiştirmek için çalışacağız” diye konuştu.

“DANIŞMADAN KARAR ALMAM”
2023 seçim atmosferine girilmesiyle birlikte adının milletvekili adayları arasında geçmesi iddialarına da değinen Başkan Kırkpınar, adaylık kararını teşkilata danışmadan almayacağını ifade etti ve şunları söyledi; “Bölgesel toplantıda. Bu konu gündeme gelmedi. Gelmesi de doğru değil zaten. Bu soru çokça soruluyor. Ben başından beri söylüyorum 30 ilçe başkanıma ve il yönetim kuruluna bu konuyu danışmadan ve onların görülerini dikkate almadan böyle bir karar almam. Bir siyasi partiyi en yukarı taşıyan teşkilattır.”
Kırkpınar, kendisinin muhtemel aday adaylığı konusunda teşkilattan herhangi bir dönüş olmadığı sorusuna ise; “Bu bende kalsın” şeklinde yanıt verdi.
Kırkpınar son olarak 2023 Şubat’ta 100. yılda yeniden düzenlenmesi planlanan İzmir İktisat Kongresi üzerine AK Parti tarafından yapılan “yerlilik ve millilik” eleştirilerini de “Boş tartışmalar” şeklinde yorumladı.

Editör: TE Bilişim