Açıklaması sırasında çok sayıda partilinin de eşlik ettiği Kırkpınar açıklamasında artık her vatandaşın ezbere bildiği ekonomi ve siyasal gerginliklere girmeyeceğini vurgulayarak “4 yıl önce bugün ilk toplantımızı yaptığımız bu salonda il başkanı olarak son toplantımızı yapıyoruz. İyi Partinin kurucuları arasında bulunmak benim için büyük bir şereftir. Kurucu il başkanımız tarafından genel sekreterlik görevine getirilmiş, daha sonra seçim çalışmalarıyla 2. Bölge Milletvekili Adayı olarak çalışmıştım. İl Başkanı olarak atandığım gün ilçe teşkilatlarımızı güçlendirmek için çalıştık. 3 bin civarındaki üye sayımızı 28 bini geçer hale getirdik. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in hep vurguladığı “Makul siyaset, şeffaf yönetim” anlayışıyla çalıştık. Tüm ilçe başkanlarımız da bu görevi layığıyla yaptı. Merkezde konuşlanmış siyasi bir iddiası olan, Türkiye’nin üçüncü büyük şehri olan İzmir’de, İyi Parti içinde görev değişiklikler ya da atamalar olduğunda dahi bir dalgalanma yaşanmamıştır. Ben bunu çok önemsiyorum.

 
GENEL MERKEZİMİZDE DE DİLE GETİRDİM, SİZLERLE DE PAYLAŞIYORUM
Daha önce yapılmayacağı duyurulan kongrelerin yeniden yapılmasına karar verildiğini vurgulayan Kırkpınar, “Bu yıl kongrelerin olmayacağı söylenmişti ama Genel İdare Kurulunda alınan bir kararla kongrelerin yapılacağı söylendi. Ankara’da İl Başkanları toplantısında, başka görevler almak isteyen arkadaşlarımızın eski görevlerine yeniden talip olmamasını şifahi olarak istemişti. 30 civarında il başkanımız bu konuda düşüncelerini ifade ederek, milletvekili aday adayı olmak için yeniden il başkanlığına talip olmayacaklarını duyurdular. İzmir İl Başkanı olarak ben de il başkanlığına yeniden aday olmayacağımı dile getirdim. Bu güne kadar yaptığım konuşmalarda henüz seçim yok, ben teşkilatlarımla konuşmadan milletvekilliği aday adaylığı açıklaması yapmam demiştim. Ankara’dan döner dönmez, il yönetim kurulu ve ilçe başkanlarıyla bir araya geldik, il yönetiminde bulunan 60 kişi ellerini kaldırarak bana onay verdiler. İlçe başkanlarımızla yaptığım toplantıya katılan 29 ilçe başkanı, mazeretli bir ilçe başkanımız katılamamıştı, onlardan da destek almış bulunuyorum. Bununla birlikte yeniden il başkanı olmayacağımı, milletvekili aday adayı olacağımı huzurlarınızda bir kaz daha ilan ediyorum” dedi.

BAYRAĞI DAHA İLERİYE TAŞIYACAKLARDIR
Yeni il ve ilçe başkan adaylarına başarılar dileyerek konuşmasını bitiren Kırkpınar, “İlçe kongrelerimizin tamamında bir şölen havasında geçmesini bekliyorum. İlçe kongreleri tamamlandıktan sonra il kongrelerimizde de şimdiden aday olacak partililerimize başarılar diliyorum. Yeni seçilecek ilçe ve il başkanlarımız önümüzdeki bir cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimini karşılayacak, ondan sonra da yerel yönetimler seçilecek. Ben 15 ilçe belediyesi hedeflemiştim, gelecek il başkanı arkadaşımız bizim hedeflerimiz ötesine geçecektir” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim