Erdoğan'ın gündeminde evlat nöbetindeki Diyarbakır anneleri de vardı. ''Nerede bu Batı'nın insan hakları savunucuları?'' diye soran Cumhurbaşkanı "Kürt kardeşlerime en büyük zulmü yapanlar, onları Kandil'e kaçıranlardır'' ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da İstasyon Meydanı'nda düzenlenen "Diyarbakır Çevre Yolu, TOKİ 1525 Konut, 17 İşyeri, 1 Camii ve Büyükşehir Yatırımları ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni"nde konuştu. DİYARBAKIR ANNELERİ MESAJI
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde evlat nöbetindeki aileler vardı. "Kürt kardeşlerime en büyük zulmü yapanlar, onları Kandil'e kaçıranlardır" diyen Erdoğan "Diyarbakır'ın rengi baskı, zulüm, acı değil üreten istihdam eden fabrikalardır" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı, Diyarbakır Cezaevi'nin müze olacağını ve bugün itibarıyla Adalet Bakanlığı'ndan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredildiğini de duyurdu.
Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
BARTIN'DAKİ MADEN KAZASI
''Bütün şehitlerin aileleri bize emanettir, o emanete sonuna kadar sahip çıkacağız. Olayda kusuru olanlar tespit edilirse onlarla ilgili her türlü işlemi yapacağız.
''BİZİ BÖLENLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ''
Bizi bölenlere fırsat vermeyeceğiz. Gerekirse serden yardan candan geçeriz ama Diyarbakırlı kardeşlerimizle gönül birlikteliğimizden gönül birlikteliğimizden vazgeçmeyiz dedik ve yolumuzdan asla dönmedik.
''BATI'NIN İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI NEREDE?''
Diyarbakır annelerini Batı'nın şempanzelerine bırakmadık. Nerede bu Batı'nın insan hakları savunucuları? Bir kere gelip de Diyarbakır annelerini ziyaret ettiler mi? Onların insan hakları savunuculuğu ile alakası yok. Onlar sadece sahte artisti. Benim Diyarbakır annesi kardeşlerim bunlara prim vermediler, dik durdu, eğilmedi. Kürt kardeşlerime en büyük zulmü yapanlar, onları Kandil'e kaçıranlardır. Diyarbakır'ın rengi baskı, zulüm, acı değil. üreten istihdam eden fabrikalardır.
SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A TEPKİ
Şu anda Edirne Cezaevi'nde olan zatın Kürtlükle alakası var mı? Yok. Ama Kürt kardeşlerimi sömürüyor. Diyarbakır'ın rengi, PKK'nın istismarı veya HDP'nin sapkınlığı değildir. Bugün sizlerle sergilediğimiz işte bu kardeşliktir, muhabbettir, beraberliktir.
''IRAK'IN DA SURİYE'NİN DE HUZURLU OLMASI LAZIM''
Sadece Diyarbakır'ın huzurlu olması yetmez, Irak'ın da Suriye'nin de huzurlu olması lazım.
''EMPERYALİST ZORBALAR ENGEL OLAMAYACAK''
Ülkemizi huzur adası yapmak için çalışıyoruz. Bunu gerçekleştirmemize terör örgütleri ve onların iplerini elinde tutan emperyalist zorbalar engel olamayacak. 
DİYARBAKIR CEZAEVİ MÜZE OLUYOR
Geçmişte zulümlere, kötü hatıralara konu olan Diyarbakır Cezaevi binası hem hafıza hem de farklı alanlarda faaliyet yürütme mekanı olarak hizmet verecek. 
''KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞIMIZA DEVREDİLDİ''
Adalet Bakanlığı Diyarbakır Cezaevi'ni tamamen boşalttı. Bugün itibarıyla cezaevi Adalet Bakanlığımızdan Kültür ve Turizm Bakanlığımıza devredildi. İçinde müzeden kütüphaneye, kültür ve sanat birimlerine kadar pek çok bölümün yer alacağı bu eserin hayırlı olmasını diliyorum."
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, DİYARBAKIR ANNELERİYLE GÖRÜŞTÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, törendeki konuşması öncesinde ise alanda bulunan Diyarbakır anneleriyle bir araya geldi. Erdoğan, dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan anneleri dinledi ve bir süre sohbet etti. Görüşmede, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve oğlunu terör saldırısında kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat da hazır bulundu.

Editör: TE Bilişim