Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Erzurum Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Cağ kebaplarıyla önümüzü kestiler, sizi daha fazla bekletmeyelim diye 'Dönüşte yeriz' dedik. Erzurum'a olan şükran borcumuzu ödemek istiyorum. 

- Şimdiye kadar bizi asla mahcup etmeyen, bizi yarı yolda bırakmayan Erzurum, 31 Mart'ta da sandıkları patlatmıştı. Rabbim bu sevdanızı eksik kılmasın. Erzurum, hep olduğu gibi yine hizmet ve eser siyasetini tercih etti. Gençler, yüzde 63 gibi Türkiye ortalamasının çok üstünde rekor bir oy oranıyla dadaşlar bize verdikleri sözü yerine getirdi.

- Erzurum'la olan muhabbetimize montaj diyerek çamur atanlar, hezimete uğramıştı. Ne diyor o güzel Erzurum türküsünde? Gülistan'da bir gülüm var, mor menekşe sümbülüm var, taze gonca bir gülüm var. 29 Mart'ta bir kez daha gördük ki dost bildiğimiz dadaşlar var.

- Rabbim muhabbetimizi, dostluğumuzu, yol ve dava arkadaşlığımızı daim eylesin. 31 Mart'ta irdelerine sahip çıkan, ülkesine ve milletine sahip çıkan, bizlere verdiği söze sahip çıkan tüm Erzurum halkına şükranlarımı sunuyorum. 

- AK Parti'nin ülkemizin son 20 yıla damgasını vuran siyasi başarısında en büyük pay sahibi, AK Parti'nin neferleridir. Gençler, kimi zaman ailesinden, kimi zaman iş yerinden, kimi zaman sağlığından fedakarlık eden aşkla davamıza hizmet edenler AK Parti'nin gizli neferleridir. Bu mücadeleyi girdiği her seçimde zafere taşıyan da bu isimsiz kahramanların çabasıdır. O gizli kahramanların hakkını ne yapsak ödeyemeyeceğimizi de gayet iyi biliyoruz. Rabbim onlardan razı olsun.

- Çok değerli kardeşlerim, AK Parti ve Cumhur İttifakı'na verilen güçlü destek, Erzurum'un bize güveninin tezahürüdür. Var gücümüzle çalışıyoruz. Uluslararası alanda ülkemizin hak ve hukukunu savunurken, sınırlarımız içinde de terör örgütlerine nefes aldırmıyoruz. Şehirlerimizin her birini kalkındıracak hizmetleri adım adım takip ediyoruz. 

- Kuzey Kıbrıs'ta baş başa ve heyetlerarası görüşmelerimizin yanısıra pek çok eser ve hizmeti de hayata geçireceğiz. Genişletilmiş il danışma toplantısının ardından inşallah yapımı tamamlanan yatırımların açılış heyecanını hep birlikte yaşayacağız. 

Editör: TE Bilişim