BÜNYAMİN DOBRUCALI /

45 yıllık aktif siyasi hayatında Deniz Baykal’a yakınlığıyla tanındı, yıllarca CHP İzmir İl Başkanı olarak hizmet verdi. 91 yaşına merdiven dayamış CHP’nin yaşayan en tecrübeli isimleri arasına yer alan Ekrem Bulgun’un adını İzmir kamuoyu Seferihisar kampı öncesi Kemal Kılıçdaroğlu’nun sürpriz ziyaretiyle bir kez hatırladı. Deniz Baykal’ın istifası sonrası Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan seçildiği kongre döneminde CHP İzmir İl Başkanlığı koltuğunda oturan isim olan Ekrem Bulgun bir anlamda aktif siyasi yaşamına jübile sayılabilecek ziyaretten duyduğu memnuniyeti içtenlikle dile getiriyor. 

ÇOK GURURLANDIM

‘’Kampa giderken uğradı. Onun genel başkan seçildiği ilk kongrede ben İzmir il başkanıydım. Nezaket ziyaretinde bulundu, ben çok gururlandım, çok teşekkür ettim kendisine. Benim için sürpriz oldu’’ hatırlatmasında bulunan Ekrem Bulgun, ‘’bir genel başkanın beni hatırlaması çok gururlandırıcı bir olay. Ben 45 yıl emek verdim Cumhuriyet Halk Partisi’ne. Sayın Genel Başkanımız bu ziyaretiyle bu siyasi kariyerimi de bir anlamda son noktayı da koymuş oldum. 91 yaşına girdim ben. Artık bundan sonra siyaset yapacak, politika yapacak değilim. Evimde oturuyorum, gelen ziyaretçilerimi ağırlıyorum’’ dedi.

BİRAZ GAYRETLE BU İKTİDAR DEĞİŞEBİLİR

‘’Türkiye çapında birinci parti olabiliriz. Biraz daha gayret sarf ederlerse ilk seçimde herhalde iktidar değişecektir’’ vurgusu yapan Ekrem Bulgun, ‘’Kemal Bey altılı masanın alacağı karara çok saygılı. Altılı masanın alacağı kararı sonuna kadar destekleyeceğini söylüyor ve o güne kadar da kesin bir adaylık durumu söz konusu olmaz’’ görüşünü dile getiriyor. 

‘BENİMLE MİSİNİZ?’ ÇIKIŞININ ŞİFRESİ NE?

Kılıçdaroğlu’nun Seferihisar kampında ‘benimle misiniz?’ çıkışını da değerlendiren Ekrem Olgun, ‘’herhalde parti içinde bizim görmediğimiz ama genel başkanın gördüğü bir takım sıkıntılar var. Tahmin ediyorum o çıkışı da onun için yaptı. Yani partiyi zor duruma düşüren konuşmaların önüne geçebilmek adına, bu türden konuşmalar yapılmasın arzusuydu bu. Altılı masayı rahatsız edecek konuşmaların yapılmaması için gereken bir uyarıydı. Ona güvenmelerini istedi. Ve bu konuda bence haklı. Çünkü CHP’de genel başkan partiyi temsil eder. Onu zor durumda bırakmamak için bütün partililerin gayret göstermesi gerekir ve onu da yavaş yavaş görüyorum. Her parti kendi genel başkanını ister, biz de isteriz elbette. Önümüzdeki seçim kişilerin kapışmasından çok demokrasinin, yargı bağımsızlığının, ülkedeki huzurun seçimi olacak. Bu seçim kişilerin kavgası değil’ hatırlatmasında bulundu.

BAYKAL DÖNEMİYLE BU DÖNEMİN FARKI NE?

Siyasi kariyeri boyunca Deniz Baykal’la birlikte hareket etmiş, onun ekibinde yer alan bir isim olarak siyasi yaşamını sürdürmüş biri olarak Ekrem Bulgun, Baykal ve Kılıçdaroğlu dönemleri arasındaki en radikal değişimi CHP ve diğer partiler arasındaki ilişkilerde görüyor. Günümüzdeki ‘altılı masadaki birliktelik görüntüsünden çok umutluyum’ mesajı veren Ekrem Bulgun ‘’Deniz Baykal döneminde her parti, irili ufaklı bütün partiler CHP’ye saldırıyordu. Şu anda hiç olmazsa önemli bir grup CHP’nin yanında. Veya CHP onların yanında. O bakımdan siyasi anlamda çok daha iyi bir durum var’ vurgusu yaptı.

DENİZ YÜCEL’E DAHA ÇOK ÇALIŞ MESAJI

Yıllarca oturduğu il başkanlığı koltuğunun şimdiki sahibi olan Deniz Yücel’e de seslenen Ekrem Bulgun ‘’biraz daha fazla çalışması, biraz daha fazla gayret göstermesi gerekir. Gerçi çalışıyor ama seçim yaklaştıkça bu çalışmayı, üçe, dörde katlaması şart. Bütün örgüt için geçerli bu söylediğim. İlçelere, köylere, kasabalara sık sık ziyaretlerde bulunması lazım. İzmir’de parti içinde çatlak ses duymadım. Demek ki herkes memnun’’ dedi.

Editör: TE Bilişim