BÜNYAMİN DOBRUCALI /
CHP'de milletvekili aday adayı olmayı düşünen il ve ilçe başkanlarının seçime görevlerinden ayrılmalarına ilişkin genelge hazırlıklarında son aşamaya geldiği konuşuluyor. Seçime normal takvimine göre 18 Haziran’da da olsa, olası bir erken seçimle tarih mayıs ayına da çekilse CHP hazırlıksız yakalanmak istemiyor. CHP Genel Merkezi’nde aday adayı olmayı düşünen il ve ilçe başkanlarının en geç Ekim ayı içinde istifa etmelerini istemesi bekleniyor. Böylece milletvekili aday adayı olmayı düşünen il ve ilçe yöneticilerinin görevlerinden istifaları öne çekilmiş olacak ve yerlerine yapılacak atamalarla örgüt içinde olası çekişme, rekabet ve kavgaların önüne geçilmesine çalışılacak. Yayınlanacak genelgeye göre belirlenen tarihten önce istifa etmeyenlerin kesinlikle değerlendirmeye alınmayacağı vurgulanıyor. CHP’li kaynaklar, “amacımız örgütlerde yenilenme sağlamak. Seçimlere parti örgütlerinin derli toplu girmesi, örgütlerimizde oluşacak boşlukların bir an önce taze kanlarla doldurularak yola sağlıklı bir şekilde girmesini hedefliyoruz’ mesajı veriyor. 


CHP’NİN ADAYI KILIÇDAROĞLU MU?
CHP’nin adayı ‘Kemal Kılıçdaroğlu mu, Mansur Yavaş mı, Ekrem İmamoğlu mu’ sorusuna CHP Genel Merkez kurmayları net bir dille Kılıçdaroğlu cevabı veriyor. Bu konuda asıl kafa karıştıran soru ‘CHP’nin adayı, Millet İttifakı’nın adayı da olacak mı sorusunun net bir cevabının olmaması. 9 Eylül’ün 100’üncü yılına çok özel bir program hazırlayan ve kutlamaları Tarkan’ın konseriyle renklendirecek olan Tunç Soyer’in, ‘Kılıçdaroğlu’nun adaylığını İzmir’de, 9 Eylül’de ilan etmesi çağrısı şimdilik karşılık bulmadı. 


9 EYLÜL KUTLAMALARINA GELECEK Mİ?
Ancak CHP’’li kurmaylar Kılıçdaroğlu’nun 9 Eylül kutlamalarına katılma konusunu düşündüğünü, adaylığını açıklamasa da muhtemelen oluşacak coşkulu kalabalıklara hitap etmek için törenlere gelebileceğini vurguluyor. Kılıçdaroğlu’nun adaylığını resmileştireceği tarih olarak Ekim ayı işaret ediliyor. CHP içindeki adaylık tartışmaları devam ederken seçimin normal takvime göre yapılacağı 18 Haziran 2023 tarihine bile sadece 299 gün kaldığını hatırlatan CHP’liler, ‘zaman daralıyor, bir an önce seçime yönelik çalışmalara başlanması gerekiyor’ hatırlatmasında bulunuyor. 

Editör: TE Bilişim