CHP Yüksek Disiplin Kurulu, 13 Haziran’da kesin ihraç talebiyle sevk edilen Tanju Özcan’ın durumunu görüşmek üzere toplandı.
CEZASI AÇIKLANDI
Toplantıda, katılanların oy birliğiyle Özcan hakkında, “partiden bir yıl geçici çıkarma” cezası verildi. Partiden yapılan açıklamada, “CHP Yüksek Disiplin Kurulu, 26 Eylül tarihinde yaptığı toplantısında, Bolu İli Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında, bir yıl geçici çıkarma cezası verilmesine, katılanların oy birliğiyle kesin olarak karar vermiştir.” ifadesi kullanıldı.
ADAY OLAMAYACAK
Alınan bu kararın ardından Özcan, CHP'den hiçbir şekilde aday olamayacak.
KARARA VARILAMAMIŞTI
Parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle 13 Haziran’da oy birliğiyle alınan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararı doğrultusunda kesin ihraç talebiyle YDK’ye sevk edilen ve daha önce yazılı savunmasını veren Özcan, 25 Temmuz’da toplanan YDK’de sözlü savunmada bulunmuştu. Bu toplantıda Özcan hakkında karara varılamamıştı. Özcan’ın durumunun, YDK’nin 22 Ağustos’taki toplantısında görüşülmesine karar verilmiş, burada da karar alınamaması üzerine, bugünkü toplantıda görüşülmesine karar verilmişti.
DİSİPLİN CEZASI ALMIŞTI
Tanju Özcan, daha önce Genel Merkez tarafından pek çok kez sözlü olarak uyarılmıştı. Ayrıca, bir kadın hemşehrisi ile ilgili anısını anlatırken kullandığı ifadeler nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş ve “uyarı” ile cezası almıştı. 
HER EVDE OLAN KAVGALAR
Katıldığı televizyon programında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Özcan, “Evin içinde bazen eşler anlaşamaz da evleri ayıralım, bir süre yalnız kalalım, biraz ara verelim, ilişkimizi gözden geçirelim der ya, bu kararı öyle değerlendiriyorum. Parti organlarına aday olmak gibi bir hedefim yok ancak Bolu Belediye Başkanlığına yeniden aday olmak isterim. Süre bunu engellemiyor. Ben CHP’li olmaya, CHP’nin ilkelerine, altı okun altısına da sahip çıkmaya devam edeceğim” dedi. 

Editör: TE Bilişim