Şenoyar açıklamasında:

"CHP Tire ilçe örgütünün %75 ini üye yapan ilçe başkanı olarak, çok sevdiğim ve kökten bağlı olduğum CHP üyeliğimden kendimi ve bana reva görülen takdiri örgütümün vicdanına bırakarak onurumla istifa ediyorum" dedi. 

Tire'de mermer ocaklarına tepkisini dile getiren paylaşımına dikkat çekmek için cinsiyetçi bir görsele yer vermesi kriz yaratan Tire ilçe başkanı Şenoyar, il yönetimi tarafından ilçe yönetimiyle birlikte görevden alınmıştı.

İl yönetimi şenoyar hakkında disiplin dosyası hazırlamıştı. Şenoyar'dan flaş karar karar geldi, Şenoyar CHP'den istifa ettiğini belirtti.

Şanoyar istifasını şu açıklamayla duyurdu:

Değerli yol arkadaşlarım ve dostlarım, öncelikle Kendimi ifade etmem gerekirse,1992 yılında 7 sene süren parti kurucu gençlik kollları başkanlığı 3 dönem ilçe sekreterliği, 3 dönem ilçe başkanlığı, 4 dönem, kongre delegeliği, il delegeliği, 3 dönem kurultay delegeliği,2014 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Sandık güvenliğinden sorumlu koordinatörlük ve 2019 yılında belediye başkan aday adaylığı olmak üzere, partimizin birçok kademesinde görev almış ve siz halkımızın ve örgütümüzün takdirini kazanarak gönlünüzde yer edinmiş bir ilçe başkanıyım. Görev aldığım süre içinde partimizin çıtasını yükselterek her seçimde büyüyen bir grafik çizmeyi başarmış bir ilçe başkanı olarak, partimizin kurumsal ve demokratik yapısına zarar veren böyle bir yola başvurulmuş olmasının takdirinide örgütümüzün vicdanına bırakıyorum. Bir CHP neferi ve ilçe başkanı olarak asıl gerekçenin arkada gizlenerek, Gerekçe gösterilen saptırma sebeplere dayanılarak disipline verilmeyi asla kabul etmem söz konusu olamaz”

PARTİMİ TARTIŞTIRMAM

Alınan bu karara karşı hukuki haklarım olmasına rağmen, hiç bir mecrada partimizi asla tartıştırmam. Bu bağlamda çok sevdiğim ve onurumla ve hiç bir menfi beklenti içerisinde olmadan, her platformda gecemi gündüzüme katarak mücadele ettiğim, yıllarca üyesi olduğum ve üyesi olmaktan da onur duyduğum bu davamda şahsıma ve onuruma yapılan bu saldırı, Halk ve örgüt tarafından verilen değerle de güçlenen onurumu asla kıramaz, ancak şahsımı çok üzer, Bütün bu sebep ve gerekçelere dayanarak iç yada dış mecrada şahsımın ve partimin tartışılmasına asla izin vermeme adına

CHP Tire ilçe örgütünün yüzde 75’ini üye yapan ilçe başkanı olarak, Çok sevdiğim ve kökten bağlı olduğum CHP üyeliğimden kendimi ve bana reva görülen taktiri örgütümün vicdanına bırakarak onurumla istifa ediyorum”

Editör: TE Bilişim