CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Sivas’ta CHP’li Belediye Başkanları’nın katılımıyla düzenlenen çalıştayın sonuç bildirgesini açıkladı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılına giderken, siyasi iktidarın sorumlu olduğu siyasi ve ekonomik buhrandan geçtiğini belirten CHP’li Torun, “Milletin verdiği yetkiyi istismar eden iktidar, sadece şahsi çıkarları uğruna ülkemizin birlik ve beraberliğine ve geleceğine dinamit koymaktadır” dedi.
‘BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRECEK’
AK Parti iktidarının milletin verdiği yetkiyi istismar ettiğini söyleyen Torun, "Küçük bir azınlığın servetine servet kattığı, geride kalan milyonların ise ağır mağduriyetler yaşadığı adaletsiz bir düzen topluma dayatılmaktadır” diye konuştu.
Türkiye’de sosyal yardım olmadan ayakta duramayan vatandaşların sayısının en yüksek seviyelere çıktığını belirten Torun, iktidarın krizleri çözmek yerine bunlardan faydalandığını söyledi. Çalıştayda iktidarın tüm bu politikalarının değerlendirildiğini aktaran Torun, şunları kaydetti:
"Sayın Genel Başkan'ımızın liderliğinde, tüm kadrolarımızla birlik ve beraberlik içinde, altılı masada gösterilen ortak iradeye uygun olarak mücadele etme kararlılığının altı çizilmiştir. Çalıştayımızda siyasi iktidarın seçilmiş belediye başkanlarımıza yönelik, partizan, ayrımcı, baskıcı ve adaletsiz tutumu ele alınmıştır. Ülkemizde ucuz, etkin ve sürdürülebilir belediye hizmetlerini kalıcı hale getirmenin tek yolunun da ancak iktidar değişimi ile mümkün olacağı vurgulanmıştır. Bu kapsamda, önümüzdeki genel seçimlerin, belediyecilik adına da hayati seçimler olduğu ifade edilmiştir. Tüm belediye başkanlarımız kendi sorumluluklarının farkındadır. Genel seçim sürecinde her bir belediye başkanımız, halka karşı sorumluluğunun gereğini yerine getirecektir."
‘BELEDİYELERİMİZİN YETKİ BE GELİRLERİ ELLERİNDEN ALINMAKTADIR’
CHP’li Torun, iktidarın CHP'li belediyelerin hizmetlerini engellemeye çalıştığını ifade ederek, "Belediyelerimizin yetki ve gelirleri ellerinden alınmaktadır. Belediyelere sağlanan devlet desteklerinde tarihte görülmemiş bir partizanlık yaşanmaktadır. Belediyelerimizin hakkı olan kaynaklar, sadece iktidar belediyelerine, Cumhur İttifakı belediyelerine aktarılmaktır” dedi.
CHP'li belediye başkanları hakkında “haksız ve hukuksuz” soruşturmalar açıldığını savunan Torun, şöyle devam etti:
"Uyduruk ve zorlama algı operasyonlarıyla, FETÖ taktikleriyle belediye başkanlarımıza kumpaslar kurulmaktadır. Belediye başkanlarımız hiçbir delil olmadan görevden alınmakta ve tüm suçlamalardan aklanmalarına rağmen görevlerine iade edilmemektedir. İktidar sandıkta kazanamadığı belediyeleri, masa başı oyunlarıyla gasp edip, milli iradeye darbe vurmaktadır. Belediyelerimizi düşman olarak gören ve bize oy veren vatandaşlarımızı cezalandıracak kadar gözü dönen bir otoriter yönetimle karşı karşıyayız. Biliyoruz ki bu baskılar önümüzdeki süreçte daha da artacaktır ancak iktidarın bu sorunlu çabaları, gitmekte olan bir iktidarın son çırpınışlarından ibarettir."
‘HAKSIZLIĞA KARŞI SİVAS KONGRESİ KADAR DİK DURACAĞIZ’
Açıklamasını, "İktidarın saldırılarına karşı, önümüzdeki süreçte, tüm demokratik ve hukuki haklarımızı kullanacağımız vurgulanmıştır. Bir belediyemize hukuksuzca saldıran iktidar, karşısında tüm belediye başkanlarımızın ortak mücadelesini görecektir” ifadeleriyle sürdüren CHP’li Torun şunları kaydetti:
"Bizim belediyelerimizde yaşayan vatandaşlarımız tüm zorluklara rağmen bir nebze de olsa rahat nefes almıştır. Pandemi sürecinde, ekonomik buhranda, doğal afetlerde, 4 milyon 800 bin haneye sosyal yardım yapan belediyelerimiz, Türkiye'nin bir felaketten dönmesini sağlamıştır. Belediyelerimiz kalan görev süreleri içinde de vatandaşı kandıran uçuk kaçık projeler için değil, toplumun en önemli sorunlarını çözmek için çalışmaya devam edecektir. Bu tarihi mücadelede en büyük desteğimiz halkımızdır. Buradan bir kez daha ifade ediyoruz ki halkımız yanımızda oldukça, önümüze hangi engel çıkarsa çıksın, hiçbir güç bizi yolumuzdan çeviremeyecektir. Haksızlığa karşı Sivas Kongresi kadar dik, Sivas Kongresi kadar kararlı duracağız. Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılı için durmadan, dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz."

Editör: TE Bilişim