AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un da katıldığı törende cami içerisinde konuşma kürsüsü kuruldu, protokol koltukları yerleştirildi.

Kürsüden konuştu

Vakıf yöneticileri ve AK Parti'li isimler, minberin yanına yerleştirilen koltuklarda, diğer davetliler ise yerde oturdu.

İstanbul Müftülüğü'nün himayesinde gerçekleşen hafızlık icazet merasimine, Kurtulmuş'un yanı sıra AK Parti Fatih teşkilatı yöneticileri de katıldı.

Bedelsiz bina tahsisi

Kemal Efendi Vakfı, 2016 yılında İBB'den 25 yıllığına bedelsiz bina tahsisi ile gündeme gelmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında Fatih'teki bir binayı bedelsiz olarak 25 yıllığına vakfa tahsis etmişti. Tahsis için vakıf, İBB'den yazılı talepte bulunmuş, Belediye Meclisi'nde alınan karara CHP'li üyeler karşı çıkmıştı.

Medeniyet tarihimizde yeri yok

Camide protokol koltukları konulmasını değerlendiren eski Ankara Müftüsü Mefail Hızlı, şunları kaydetti: “Numan Bey'i tanırım, nezaketli bir kişidir. Ona emrivaki yapılmış anlaşılan. Protokol gelmiş, şu kadar kişi gelmiş koltuklar koyalım. Medeniyet tarihimizde bu yok. Camilere bu tür şeylerin getirilmesi uygun değil. Haram veya caiz değil demiyorum ama bizim kültürümüzde yok, şık da değil. Camiye Cumhurbaşkanlığı Forsu bile olsa konulması uygun değil. Cami ibadet ortamı, farklı şeylere dönüştürülmemeli. 15 asırlık bir tecrübemiz var.”

Editör: TE Bilişim