Ekonomiyle ilgili 2019 yılında ;AR-GE Başkanlığı Milli Kaynak Paketi hazırladı. Nedir Milli Kaynak Paketi? Dışarıdan borç almayacağız. 1 Lira vergi vermeyeceğiz. Şu anda 3 araba parasına 1 araba alıyoruz. Bu, milleti ekonomik anlamda köle yapmaktır. İkincisi yeni zam yapmayacağız. Bunları yapmadan,parayı nereden bulacağız? 150 Milyar dolarlık kaynak paketidir bu paket. Peki bu pakette nelere değindik? İlk olarak ülkemizi güneş enerjisi kurtaracak diyoruz. Bir elektrik krizinin geldiğini öngörerek bu krize yakalanmamak için 2019 yılında projelendirdik. 

Bugün ülkemizde tarım bitme noktasına geldiği için, en fazla zam ürün girdi maliyeti gübrede.2019 yılında Kompos Tesisler ile hem yeni gübre atık tesisleri kuracağımızı ayrıca gübre üretimi yapacağımızı projelendirdik. Bu ikisi ülkemizin kanayan yaramızı bahsediyorum. İlk paketimiz 150 Milyar Dolarlık bir paket.

Ne kadar para alırsanız alın, bir çalışanın ayakta durması çok zor!
Programın başında emeklilerin bayrama buruk girdiğinden bahsetmiştiniz. Doğru ancak sadece emekliler değil, asgari ücretli çalışanımız, işçimiz, memurumuz... Ne kadar para alırsanız alın hakikaetn bir çalışanın ayakta durması çok zorlaştı. Yani bir ailede bir kişi çalışıyorsa çok zor kendini idame ettirmesi.Mutlaka bunu bizim düzeltmemiz lazım. İşte 150 Milyar Dolarlık Kaynak Paketimizle birlikte bunu aşacağız.

Peki biz geldiğimizde milletimizi nasıl refaha ulaştıracağız? Bizim güzel bir parçamız var " Biz Yeni Refahız. Yaptık, yine yaparız" diyoruz.Ne zaman yaptık? 1996 yılında yaptık. Önce denk bütçeyi kuracağız. Ardından havuz sistemini yeniden inşa edeceğiz. Merkez Bankasından şu anda %16 ile parayı aracı kurumlar alıyorlar. Hazineye %24 ile satıyorlar. Biz mjilletin parasını tutup yine millete verdik. 

Biz Adil Bir Sistem Kurmak Zorundayız!
Biz önce adalet diyoruz. Birincisi yönetimde adalet. Yönetimde liyakat sahibi insanlara görev vereceğiz.Tanıdıklarımıza, ahbap-çavuş ilişkisinden kurtararak, torpili olanlara değil. Liyakat sahibi, hakikaten işini düzgün yapacak kişilri devlet kademesine getireceğiz ki, hep beraber kalkınalım. Cumhurbaşkanıyla sıradan bir vatandaşımız adaleti aramada eşit statüde olacak.

İkincisi de paylaşımda adalet. En alltaki ile en üstteki arasında korkunç bir makas var. Ülkemizin adil ve ekonomik bir düzene geçmesi gerekiyor. Üretmeyen bir ülkeninayakta durması mümkün değil. Şeker fabrikalarını sattık, şeker zamlandı. Gübre fabrikalarını sattık, çiftçimiz gübre alamıyor ve üretim yapamıyor. Bu sebeple bir salatalığa 25 lira, bir domatese 35 lira vermek durumundayız. Peki ne yapacağız? Ülkeyi geçmişte nasıl bir Erbakan kurtardıysa, yüne ülkemizin yeni bir Erbakan'a ihtiyacı var. Bundan dolayı, Genel Başkanımız Fatih Erbakan 'ın genç ve dinamik ekibimizle yeni, projeler hazırladık. Bu sayede horoz dövüşünden kurtulalım, üretim ekonomisine geçelim diye.

Biz şuan mualefet partiyiz. Ancak bununla gurur duyuyoruz. Mualefette olmayı da çok kıymetli buluyoruz. Zira iktidara geçtiğinizde direksiyondaki sürücü gibisiniz.Etrafınıza bakma şansınız yok. Ama şu an da, çok yakın bir zamanda, müstakbel iktidar partisi olarak Yeniden  Refah Partisi tüm hazırlıklarını tamamladı. 40 tanesi profesör olmak üzere kendi kabilemizi kurduk.


"Son 1 Seneye Kadar Anket Şirketleri Bizi Seçeneklere Koymuyordu!"
Son 1 seneye kadar Anket şirketleri seçim ankletleri yapılırken, Yeniden Refah Partisi'ni seçeneklere dahi koymuyordu. Ne demek seçenekler? çok büyük bir bölümü yüzyüze anketten ziyade telefonla anket yapıyorlar bu pandemi şartları sebebiyle. "Hangi partiye oy vereceksiniz?" diyorlar. Cevap olarak "Yeniden Refah Partisi" dediklerinde " Yeniden Refah Partisi seçeneklerimizde yok" diyorlardı. Bu şekilde onlarca anket firması vardı. Biz kendimiz anket firmalarına 6 ayda bir anket yaptırıyoruz. Öncelikle İstanbul merkezde yaptırdık, %9.5 çıktı. Son olarak 67 ilde yaklaşık 12 Bin kişiyle kapsamlı bir anket yaptırdığımız zaman %10.50 gibi bir veri çıktı. Yani her geçen gün trendimiz yükseliyor.

Tahmin ediyorum ki, kararsız değil memnuniyetsiz bir kesim var.  Anketlerde gördüğümüz bir diğer önemli husus da, millet ittifakına ya da cumhur ittifakına oy verecek olan seçmenlerin %60'ı oy verecekleri partilerin seçim politikalarından memnun değiller. Ve çözüm odaklı ciddi bir alternatif arıyorlar.

Editör: TE Bilişim