BÜNYAMİN DOBRUCALI /

İzmir siyasetini hareketlendiren transfer haberinin temelinde İYİ Parti ve Aydın Şengül’ün isimleri yan yana geldi. AK Parti’de il başkanlığı ve milletvekilliği görevlerinde bulunan Aydın Şengül 2020’de AK Parti’den ihraç edilmişti. Şengül’ü AK Parti’den koparan sürecin başlangıcı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerinin yer aldığı bir konuşma kaydı olduğu dile getirilmişti. Kesin ihraç kararıyla disiplin kuruluna sevk edildiği süreçte yaptığı açıklamada önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik söylediği söylenen sözleri kesinlikle inkar etmiş ardından da ‘’ Benim, Sayın Cumhurbaşkanımıza bağlılığımı kimse sorgulayamaz. Ben, partimin kuruluşundan bu yana, bir saniye bile şüphe etmeden Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında durdum. Ömrüm yettiği sürece de Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında yer almaya devam edeceğim’’ mesajı vermişti.


SİYASETTE 24 SAAT BİLE ÇOK UZUN!
AK Parti’den ihraç edilmesinin ardından uzun süre sessizliğe bürünen Aydın Şengül şimdilerde yeniden aktif siyasete dönmek için gün sayıyor. İYİ Parti’ye transfer olma konusunda kafalarda soru işareti kalmayacak çalışmalara da çoktan başlamış durumda. AK Parti’de birlikte siyaset yaptığı arkadaşlarından mümkün olduğunca kalabalık bir grubu da yanına çekmeye çalışan Aydın Şengül’ün asıl hedefinin yerel yönetimlerde görevdeki Meclis üyeleri olduğu belirtiliyor. 
BORNOVA VE BUCA’DA LİSTE KAOSU YAŞANMIŞTI
2019 yerel seçimlerine İzmir İl Başkanı olarak giren Aydın Şengül’ün Buca, Bornova, Karabağlar, Konak ve Bayraklı başta olmak üzere yaklaşık 50-60 meclis üyesini kendine yakın isimlerden seçerek listeye yazdırdığı tahmin ediliyor. Şengül’ün özellikle Bornova ve Buca meclis listelerinin yazımındaki baskın tavır nedeniyle 2019 seçimleri öncesi sorunlar yaşadığı biliniyor.


GÖVDE GÖSTERİSİ YAPARAK
İYİ Parti’ye gövde gösterisi yaparak girme hedefinde olan Aydın Şengül’den İzmir’de kendi ekibi olarak görülen isimlere yeni dönemle ilgili mesajlar gittiği öğrenildi. AK Parti kanadı gelen mesajlara çok sayıda isimden ‘biz Reis’e ihanet etmeyiz’ diyerek geri çevrildiğini iddia etse de kulislerde en az 20 kişilik bir ekibin Aydın Şengül’le birlikte İYİ Parti’ye geçmesi bekleniyor. 

ARİF UĞURLU: KUTLU GEMİYİ TERK ETMEYİZ

Adı Aydın Şengül'le birlikte anılan isimlerden olan Arif Uğurlu ise transfer iddialarını yaptığı yazılı açıklamayla reddetti. Uğurlu'nun açıklaması şöyle: 

"Kurucusu olmaktan şeref duyduğum Gençlik Kolları İl Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği ve Belediye Başkanlığı yapmış olduğum AK Parti siyasi hareketinde dün olduğu gibi bügünde, yarında bizim yerimiz AK Partidir.  İçerisinden bulunduğumuz süreçte,  İstiklal ve İstikbal mücadelesi olarak gördüğümüz bir dönemde bizim yerimiz; emperyalizme karşı ‘Dünya Beşten büyüktür’ diyebilen sadece Türkiye’nin değil tüm dünya mazlumlarının lider olan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıdır.  Aksinin ifade edilmesini dahi şahsım adına zul kabul ederim. 

Siyaset hayatıma kurucu gençlik  kolları üyesi olarak başladığım onca yıllık siyaset yaşamımda bir çok insanla birlikte siyaset yaptım. Bu süreçte hiç bir zaman için kimsenin adamı olmadık ama illa birinin adamı yaftası vurulacaksa biz Recep Tayyip Erdoğan’ın adamıyız.  Bu kutlu gemiyi kim terkederse etsin biz terketmeyiz.

Önümüzdeki süreçte mahalle mahalle,  sokak sokak, kapı kapı gezerek çalışmalarımıza devam edip, 
bugüne kadar girdiği her seçimde  birincilikle çıkan Partimizi inşallah 2023 yılında da milletimizin takdiriyle yine birinci çıkaracağız. 
Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çıktığımız bu kutlu yolda büyük Türkiye inancıyla Milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz."

Editör: TE Bilişim